Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 18/11/09

Spillesteder i København

  • Foto: Colourbox Foto: Colourbox
Er du i byen for første gang, eller vil du bare gerne have overblik over, hvor livemusikken spiller i København? Så kig herunder, hvor du finder en samlet liste over spillesteder i byen.

Vega (Store Vega)

Enghavevej 40
1674 København V

Vega

Store Vega. Foto: Martin Sylvest Andersen

Musikkens hus på Enghavevej huser Danmarks vel nok mest populære koncertsal. Vega er både akustisk og publikumsmæssigt, et utroligt vellykket spillested, der også hæver sig blandt de bedste i Europa. Vegas to sale er indrettet i bygningen, der indtil starten af halvfemserne husede den danske arbejderbevægelse.
Efter en omfattende restaurering, åbnede bygningen i 1996 som Musikkens hus. Koncertoplevelserne i Vega får en ekstra dimension af arkitekten Vilhelm Lauritzens interiør. Mørke træpaneler, mahognigulve, friser, samt en lang række originale detaljer, som er bibeholdt efter restaureringen, gør Vega til et stykke Skandinavisk arkitektur, såvel som spillested.

Vega er det foretrukne danske spillested for turnerende kunstnere i Europa, og Vegas program byder på en bred vifte af danske og internationale topnavne, men nye, unge bands og solister bliver også hyppigt inviteret indenfor, på stedets to sale. Vega fungerer i øvrigt også som natklub fredag og lørdag, og i bunden af huset finder man Ideal Bar, som fungerer som almindelig bar, men ofte byder på musikalske arrangementer, akustiske koncerter, balkanklubber, samt diverse eksperimenterende events.

Vega består af:

Lille Vega – kapacitet: 500 personer

Store Vega – Kapacitet: 1500 personer

Ideal Bar – Kapacitet: 250 personer

Adresse:

Enghavevej 40

1674 København V

Transport:

Bus 3A eller 10

Se Vegas koncertkalender

Amager Bio

Øresundsvej 6
2300 København S

Amager Bio

Amager bio Foto: PR-foto
Amager Bio er som navnet antyder, indrettet i den gamle Amager biograf. Og selv om stedet nu huser rock og pop kunstnere fra både ind- og udland, har Amager bio beholdt sit gamle biografnavn fra.
Biografen genopstod i 1997 som spillested, og er med sin kapacitet på 1000 mennesker, en af Københavns største spillesteder. Amager Bio er moderskibet i Amager Kulturpunkt, som indenfor få år bliver Amagers kulturelle centrum. Amager Bio har det måske bedste udsyn til scenen, af alle Københavns spillesteder. Selv på tætpakkede aftener, er det muligt at følge med, grundet den høje scenen, den brede sal og den fine balkon bagerst i salen. Amager Bios musikprofil har primært rod i retrorock, metal og blues, uden dog at begrænse sig kun at spille disse genrer.

Kapacitet: 1000 personer

Adresse:
Øresundsvej 6
2300 København S

Transport:
Bus 250S, 5A, eller Metro til Lergravsparken Se Amager Bios koncertkalender

Pumpehuset

Studiestræde 52
1554 København V

Pumpehuset

Foto: Liselotte Sabroe
Pumpehuset var Københavns kommunes gave til musikglade københavnere, da spillestedet Saltlageret blev revet ned for at gøre plads til Tycho Brahe Planetarium. Efter at have indrettet den gamle vandpumpestation til et professionelt fungerende spillested, slog Pumpehuset dørene op i 1987. Stemningen fra den gamle pumpestation er bibeholdt, og spillestedet fremstår forholdsvis råt, hvilket har givet stedet den rette, upolerede rockstemning. Genremæssigt er pumpehusets program ganske bredt. En lang række etablerede navne fra både Danmark og udlandet har i de over 20 år, stedet har eksisteret, gjort brug af Pumpehusets fine scene. Men stedet har en tradition for at låne scenen ud til diverse musikkonkurrencer, klubber og specialarrangementer.
En lang række nye, up-coming kunstnere har derfor haft mulighed for at stå på en stor scene for første gang i Pumpehuset. Pumpehuset var i økonomiske vanskelligheder i 2009, men fik ved udgangen af året en ny ledelse, som skal forsøge at udnytte spillestedets fulde potentiale.

Kapacitet: 600 personer

Adresse: Studiestræde 52
1554 København V

Transport:
S-Tog til Vesterport, eller samtlige busser med stop på Rådhuspladsen Se Pumpehusets koncertkalender

Loppen

Sydområdet 4B, 1
1440 København K

Loppen

Loppen, spillested
 Foto: alenfoto@gmail.com
Loppen på Christiania bærer præg af fristadens øvrige tankegang. Man finder kun ganske sjældent brede mainstream kunstnere på det glimrende spillested. Stedet har til gengæld en lang tradition for at præsentere store kunstnere før de bliver store. Bands som Nirvana, Smashing Pumpkins og en lang række andre, har således givet koncert på Loppen da de endnu var totalt ukendte.
Loppen har eksisteret siden 1973, og er således et af Københavns ældste spillesteder. Loppen har fine akustiske forhold og en hyggelig atmosfære, samt et musikprogram, der hører til blandt de mere alternative rocknuancer.

Kapacitet: 450 personer

Adresse:
Bådsmandstræde 43
1407 København K

Transport:
Metro eller bus 350S, 40, 66 2A til Christianshavn Se Loppens koncertkalender

Rust

Guldbergsgade 8
2200 København N

Rust

Foto: Vitus Bærentzen
Rust er en af efterveerne til den politiske bevægelse Next Stop Sovjet, som eksisterede i midt 80’erne. Spillestedet er startet af et par af de gamle medlemmer, og indrettet i det gamle kampagnekontor på det centrale Nørrebro. Stedet, der åbnede i 1989 er opkaldt efter tyskeren Mathias Rust, der i 1987 landede et fly midt på Den Røde Plads i Moskva. Stedet var fra åbningen, og op gennem 90’erne et velfungerende spillested med plads til alle. Specielt det københavnske musikermiljø holdt til på Rust, som i 1999 undergik en større ombygning. Det ”nye” Rust fremstod lang mere moderne og stilrent, og var mere målrettet den voksende clubbing scene. En stor del af det gamle rockklientel forsvandt efter genåbningen, men et nyt, ungere og mere clubbing mindet publikum kom til. I dag har stedet fundet sig til rette som en mellemting mellem spillested og natklub.
Rust har en lille, men fin scene til de mindre koncerter, og stedet har en glimrende bookergruppe, der sørger for et bredt, spændende og varieret program af rock-, pop-, soul-, electronica og hiphop kunstnere. Og med koncerter fire til fem gange om ugen, er Rust den dag i dag, et af de mest aktive spillesteder i byen.

Kapacitet:
500 personer

Adresse:
Guldbergsgade 8
2200 København N

Transport:
Bus 3A til Sankt Hans Torv, eller bus 5A og 350S til Elmegade Se Rusts koncertkalender

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Copenhagen Jazzhouse

Foto: Torben Christensen

Copenhagen Jazzhouse er Danmarks primære jazzscene, og den naturlige arvtager til det legendariske Jazzhus Montmartre. Copenhagen Jazzhouse åbnede i 1991 i lokaler, der tidligere var blevet brugt som eksperimentalscene for det kongelige Teater. Stedet er opbygget, varetaget, ledet og besøgt af jazzelskere gennem hele stedets historie, og har formået at slå bro mellem jazzmusikken og den mere brede natklub, som fylder huset efter koncerterne og i weekenderne.
Jazzhouse er blevet et af Europas vigtigste jazzhuse, og en imponerende række af verdens største jazznavne har besøgt stedet i dets levetid. Men den intime stemning i salen, bliver også værdsat af de mere rock og poporienterede kunstnere, der har givet koncert på stedet. I 2009 overtog bassisten Lennart Ginman den musikalske chefstol, og han introducerede en ny musikprofil, der dels pegede tilbage mod det gamle Jazzhus Montmartre, men samtidig lavede større spillerum for andre genrer og nyere musik på stedet.

Kapacitet:
300 personer

Adresse:

Niels Hemmingsens gade 10

1009 København K

Transport:

Bus eller Metro til Nørreport station eller Kgs. Nytorv, derefter 5 minutters gang

Se Copenhagen Jazzhouse koncertkalender

Huset-KBH

Rådhusstræde 13
1466 København K

Huset

Foto: Rasmus Meldgaard Harboe

Huset i Magstræde er Københavns første ungdomshus. Det kreative hus, som blev åbnet i starten af 70’erne, indeholder indtil flere scener, mest brugt er Musikcaféen på 2. Sal. Musikcaféen var i 80’erne et af københavnernes foretrukne spillesteder, og er i dag – efter en lidt stille periode – ved at være et ganske brugt koncertsted igen. Musikcaféen byder på en aldeles afslappet atmosfære i et ganske hyggeligt rum, delvist møbleret af gamle uens sofaer kombineret med caféborde. Spillestedet har et genremæssigt varieret program, hvor kunstnerne primært er hentet i det københavnske vækstlag, krydret med mere etablerede navne.

Foruden Musikcaféen, finder man i Huset også den gamle teatersal, Planeten, Salon K, som ligger i gårdhuset, samt 1. Sal, som er Husets scene for jazz- og eksperimenterende musik.

Huset består af følgende scener:
Musikcaféen

Kapacitet:
150 personer

Salon K
Kapacitet:
80 personer

Planeten

Kapacitet:
150 personer

Adresse:

Rådhusstræde 13

1466 København K

Transport:

Bus eller Metro til Nørreport station, derefter 5 minutters gang, eller Bus 6A til Nytorv

Se Husets koncertkalender

 

Global Copenhagen

Foto: Ikke oplyst
Global Copenhagen åbnede under dette navn i efteråret 2006. Siden har spillestedet, der ligger ryg mod ryg til Rust på det centrale Nørrebro, været byens centrum for verdensmusik. Spillestedet har gjort en stor indsats for at give danske verdensmusikere en platform, en scene, coaching, samt et publikum, og har været dygtige til også at hive genrens udenlandske stjerne til spillestedet.
Global Copenhagen præsenterer typisk koncerter på fredage og lørdage, og er et glimrende sted at gå hen, hvis man vil udforske hvor bred en genre verdensmusikken i virkeligheden dækker over.

Kapacitet: 250 personer

Adresse:
Nørre alle 7
2200 København N

Transport: Bus 3A til Sankt Hans Torv, eller bus 5A og 350S til Elmegade Se Global Copenhagens koncertkalender

Studenterhuset

Købmagergade 52
1150 København K

Studenterhuset

Studenterhuset Foto: pr foto
Studenterhuset er aktivitetshus og centrum for de studerende i København. Men stedet er åben for alle, og har en yderst aktiv musikscene. Studenterhuset, der ligger midt i Københavns gågadenet, præsenterer livemusik de fleste af ugens dage, fordelt på en række genreopdelte klubber. Entré- og barpriser er holdt helt nede af hensyn til de studerendes ofte begrænsede budget, men det kan det øvrige publikum også nyde godt af. Studenterhuset oser af rar, livlig og afslappet stemning, hvad enten der er rockkoncert i weekenden, jazz i caféen om eftermiddagen, eller swingdans om søndagen.

Kapacitet:
350 personer

Adresse:
Købmagergade 52
1150 København K

Transport: Bus eller Metro til Nørreport station eller Kgs. Nytorv, derefter 5 minutters gang Se Studenterhusets koncertkalender

Mojo

Løngangstræde 21 C
1468 København K

Mojo

Foto: MOGENS FLINDT

Mojo er byens centrum for blues musik. Den lille, godt brugte bluesklub, emmer af blå stemning og toner, og stedet har trods begrænset udsyn til scenen fra dele af lokalet, den helt rigtige indretning til formålet. Mojo har i over 25 år været Københavns eneste fuldblods blues bar. Mojo har livemusik på scenen stort set alle ugens dage, enten med diverse jam aftener, eller lokale, samt internationale bluesnavne.

Kapacitet:

120 personer

Adresse:

Løngangstræde 21 C

1468 København K

Transport:

Bus eller Metro til Nørreport station, derefter 5 minutters gang, eller Bus 6A til Nytorv

Se Mojos koncertkalender