Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 20/12/12

Spillemændene + Elof & Wamberg (DK)

Tidspunkt

Fredag 22. mar. 2013, kl 21:00

Global Copenhagen

nørre alle 7
2200 København N

Kontakt

+4550580841
 

Musikgenre

Folk/Blues/Country

World music

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 20. dec 2012
Senest redigeret af Global Copenhagen 20. dec 2012

Dansk folk er brandvarm netop nu, og Global er stolte af, at kunne præsentere en aften med to af Danmarks mest interessante folk-orkestre netop nu.

Spillemændene indtager sit eget barokke, litterære univers, som er svært at sætte i en genremæssig bås.

Kærligheden til den store kunst er stor i bandet, og der leges med inspirationerne og referencerne. Blandt dem er Povl Dissing, Thomas Bernhard, Edvard Munch, C.V. Jørgensen, Leonard Cohen, Francis Bacon, Lars von Trier, Ingmar Bergman, Lower Dens, Dirty Projectors og Jakob Bro.

1.maj 2012 udgav Spillemændene deres Nikolaj Nørlund-producerede debut-EP, ”Spillemandsbogen”, til fine anmeldelser i bl.a. Undertoner og Information. Siden udgivelsen er det gået hurtigt med opmærksomheden med koncerter på bl.a. Spot Festival, Copenhagen Jazz Festival og Roskilde Festival.
Spillemændenes debutalbum bliver produceret af Jens Benz (Thulebasen, ICEAGE, Chimes & Bells m.fl.) og forventes frisk fra trykken i foråret 2013.

Elof & Wamberg består af den danske ukulele-virtuos Tobias Elof og kontrabassist Nicolaj Wamberg. Musikken er eksperimenterende folkemusik med en blanding af dybe eftertænksomme sange og hurtige hæsblæsende melodier.

Tobias Elof er opvokset med danske sange og dansk musik, men blev som teenager fanget af jamaicansk musik. Denne traditionsbundne musik inspirerede ham spirituelt, men fik ham også til at søge tilbage til sine danske rødder. I 2011 startede han på musikkonservatoriet med ukulele som den første i verden. Nikolaj Wamberg voksede op med folkemusik og klassisk musik, og i 2011 færdiggjorde han sin master i folkemusik. Med hver deres talenter lykkedes det duoen at vinde DM i folkemusik i 2012.

Duoen udgav i efteråret 2012 albummet med den meget sigende titel ”12 ornli’ syge tracks for ’ukulele og kontrabas”. De har spillet på festivaler som Viljandi Folk Festival – Estland, Göteborg Ukulele Festival – Sverige, og på en lang række spillesteder i Danmark, dertil tourneret med den Canadiske ”ukulele-gud” James Hill – bl.a. en mindeværdig koncert på Global.

Dørene åbner kl. 21:00

Forsalg: 70 kr. (+ gebyr) // Entré i døren: 80 kr. (60 kr. for studerende)

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register