Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 28/11/12

Søren Huss i Vega

  • Søren Huss Foto: Bjarke Bo OlsenSøren Huss Foto: Bjarke Bo Olsen
Søren Huss sang og spillede sig ind og op i den danske rockelite med solodebuten »Troen & Ingen«.

...

Før havde han været frontmand i Saybia, som nok solgte mange plader, men aldrig var i nærheden af det kunstneriske niveau, han nu nåede med numre, som kredsede om den ubegribelige tragedie der indtraf, da han mistede moren til sit barn i en højresvingsulykke.

I år vendte han så tilbage med et nyt album, »Oppefra & Ned«, hvor instrumentering og produktion er nogenlunde den samme som sidst: Tangenter, guitarer, strygere, bas og trommer i et varmt, mørkt lyddesign.

Og smerten er der naturligvis stadig. Men der er også glæde og lys at spore. Livsgnister og morgenklare erkendelser. Ny energi.

I den melodiske, flot svungne »Det Er Ganske Enkelt« lyder det, at »Jeg kan ganske enkelt ikke sove længere/det har jeg ganske enkelt ikke tid til/ligger jeg i mørket bare lidt endnu/så er der ganske enkelt noget/jeg ikke når.«

Mens Søren Huss i den ligeledes dejligt melodiske »De Sorte Tal« kort og godt synger »Jeg elsker jo at være her«. Musikalsk kommer den nyfundne energi og livsglæde også til udtryk i et stedvist højere tempo end på »Troen & Ingen«.

Og det fungerer. Så trop op i Store Vega, hvor Huss’ store stemme sikkert vil kalde på såvel tungsindet som livsglæden.

Hvem: Søren Huss
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, København V
Hvornår: Fredag den 20. november kl. 20
Hvordan: 220 kr. plus gebyr

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register