Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

Søren dahl Jeppesen Quintet feat. Óskar Gudjónsson (DK/IS)

Tidspunkt

Tirsdag 23. apr. 2013, kl 20:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012

Den 32-årige prisbelønnede guitarist og komponist Søren Dahl Jeppesen udsender nyt album i april og præsenterer det for første gang i Jazzhouse med sin faste kvintet, heriblandt den islandske saxofonist Óskar Gudjónsson.

Søren Dahl Jeppesen (guitar) Óskar Gudjónsson (sax) Simon Toldam (piano) Klaus Nørgaard (bas) Jakob Høyer (trommer)

Den århusianske Pauseland-guitarist Søren Dahl Jeppesen har stille og roligt markeret sig som anmelderrost og lyrisk komponist, bandleder og guitarist, blandt andet da han i 2010 udsendte sin debut "Route One", der også talte den islandske saxofonist Óskar Gudjónsson og guitarkollegaen Jakob Bro. I 2011 udkom ”Red Sky”, der blev nomineret til to Danish Music Awards i kategorierne ”Årets Danske Jazzudgivelse” og ”Årets Nye Danske Jazznavn” og derudover blev præmieret af Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg med 75.000 kroner og følgende begrundelse:

"Ligesom på "Route One" fra 2010 har han den islandske saxofonist Óskar Gudjónsson med. Ikke mindst valget af Gudjónsson bidrager til hele denne cd’s stemning og sound. Med sin karakteristisk støvede klang fremfører han de underspillede, melankolske temaer, så de får en utrolig stoflighed. Der er et tilbageholdt åndedrag over musikken, en indtagende afdæmpet blødhed, og Dahl Jeppesen holder sig på dette spor hele vejen igennem cd’en uden at blinke. Som lytter lader man sig velvilligt fange ind i dette univers, en tåget regnvejrsaften i november."

Søren Dahl Jeppesen udgiver i april 2013 sit tredje album - også her forsætter det fortrinlige samarbejde med Óskar Gudjónsson - og det fejres med releasekoncert i Jazzhouse foruden Gudjónsson med et stærkt hold af yngre danske jazznavne.

OM MUSIKKEN
”Jeg plejer at kalde det filmisk musik, med afsæt i jazzen.” siger kapelmester Dahl Jeppesen om sin musik. ”Jan Johansson og Johann Sebastian Bach er nok nogle af de større kompositoriske inspirationskilder, men jeg har lagt mærke til at Ennio Morricone også tit bliver nævnt, når jeg har læst anmeldelser af musikken. Jeg er generelt mere interesseret i at skabe stemninger end at afvikle bebop-fraser. Derfor er musikken ofte nede i gear og med fokus på det enkle frem for det komplekse.”

OM SAMARBEJDET MED ÓSKAR GUDJÓNSSON
”Jeg hørte Gudjónssons plade med Skuli Sverrisson "After Silence" (2001) for fem år siden og var med det samme helt solgt. Dette er vores tredje udgivelse sammen og det har siden vi spillede sammen første gang været det helt rigtige match for mig og min musik. Hans inderlige tone og frasering får det bedste frem i mine kompositioner og vi deler i høj grad musikalske præferencer. Jeg har praktisk talt lyden af Óskars horn inde i hovedet, når jeg skriver musikken.”

ANMELDERNE
”En markant guitarstilist på den danske jazzscene” - Jakob Bækgaard, Geiger

“Guitaristen Søren Dahl Jeppesen skaber musik med både melankoli og optimisme, og hans
dialoger med den islandske tenorsaxofonist Óscar Gudjónsson er af unik beskaffenhed.”
- Kjeld Frandsen, Berlingske

LINE-UP
Søren Dahl Jeppesen - guitar
Óskar Gudjónsson - sax
Simon Toldam - piano
Klaus Nørgaard - bas
Jakob Høyer - trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27755/releasekoncert-soeren-dahl-jeppese...

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register