Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 06/11/12

Snak snak snak på Hovedbiblioteket

Tidspunkt

Lørdag 10. nov. 2012, kl 16:00

Københavns Hovedbibliotek

Krystalgade 15
1172 København K

Åbningstider

Sommer (1/4-30/9), Man-fredag 10.00-19.00. Lørdag 10.00-14.00, Vinter (1/10-31/3), Man-fredag 10.00-19.00. Lørdag 10.00-16.00

Kontakt

33 73 60 60
 

 

  • Foto: pr foto
For nylig udkom en dobbelt hyldest cd til synthpop/art-rock bandet Talk Talk. Det er anledningen til en snak med eks Depeche Mode medlem Alan Wilder, som har været supervisor på udgivelsen. Alle er velkommen til at snakke med på Hovedbiblioteket 10. november.

Det nærmest legendariske engelske band, Talk Talk, nåede kun at eksistere i 10 år. Men de nåede at sætte sit meget store fodaftryk i den europæiske rockhistorie.

Dels nåede bandet, der blev dannet i 1982 af fire studiemusikere, at udsende fem fantastiske album, samt en række nærmest udødelige singlehits, som for eksempel ‘Talk Talk’, ‘It's My Life’, ‘Such a Shame’ og ‘Life's What You Make It’. Men bandet undergik i deres levetid også en markant musikalsk transformation, som kun er sjældent set i europæisk pop- og rockmusik.

Kvartetten startede i de tidlige firsere, som en del af den synthesizer-orienterede popbølge, dog med sin egen lyd og eget særpræg. Bandet opnåede bred kommerciel succes, men efter tre storsælgende plader tog bandet en kovending, der ofte er blevet beskrevet som kommercielt selvmord.

Bandets tredie album ‘The Colour Of Spring’ fik dem til tops på deres pladeselskabs prioriteringsliste og de fik et gigantisk budget til den næste plade. Pladen blev ‘Spirit of Eden’, en eksperimenterende og i store dele instrumental plade, der blev indspillet over et år og helt gjorde op med deres tidligere poppede lyd.

Albummet floppede totalt i kommerciel forstand, men bliver i dag betragtet som et mesterværk af mange og et unikum i den europæiske rockhistorie. Bandet udsendte tre år efter et sidste album, som også i bakspejlet er blevet rost af kritikere og musikelskere, men på dette tidspunkt var bandet blevet afskrevet af de kommercielle interesser og en stor del af deres tidlige publikum og de gik i opløsning i 1992.

Der er netop udkommet et dobbelt hyldestalbum for Talk Talk og derfor inviterer Hovedbiblioteket i Krystalgade nu til en eftermiddag, hvor man kan møde albummets musikalske konsulent, det tidligere Depeche Mode medlem, Alan Wilder.

Der bliver også mulighed for at se en række af grafikeren James Marshs visuals, som blev lavet til Talk Talk, samt gense en række Talk Talk videoer. Wilder er i byen i forbindelse med filmen ‘A Strange Hour In Budapest’ om Wilders nye band, Recoil. Filmen vises samme aften i Empire Bio.

Program:

  • 16.00-16.20: Velkomst (baren er åben)
  • 16.20-17.20: Talk Talk Talk med Alan Wilder
  • 17.30-17.45: Screening af James Marshs visuals
  • 17.50-18.30: Meet & greet Alan Wilder Spirit of Talk Talk videoer

Hvad: Talk Talk snak med Alan Wilder
Hvor: Hovedbiblioteket i Krystalgade
Hvornår: 10. november, kl. 16-19
Hvordan: 50 kr. på Billetexpressen

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register