Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 21/11/12

Sidste aften med Bazaar

  • Trioen Bazaar, fra venstre Anders Koppel, Peter Bastian og Flemming Quist Moeller. Foto: JENS NØRGAARD LARSENTrioen Bazaar, fra venstre Anders Koppel, Peter Bastian og Flemming Quist Moeller. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Balkan trioen Bazaar byder på en sidste ekstrakoncert før de lægger bandet i graven.

Bazaar må siges at være et af de første danske world music bands, før genren overhovedet havde fået denne betegnelse. Trioen blev dannet i 1976 med fagotisten, forfatteren og foredragsholderen Peter Bastian, som er manden bag bogen ‘Ind i musikken’.

Trioens øvrige pladser blev fyldt ud af Anders Koppel, som var en af de oprindelige Savage Rose medlemmer, samt Flemming Quist Møller, som foruden at spille congas, også kendes som tegneserietegneren, der stod bag børneklassikere som ‘Cykelmyggen Egon’, ‘Bennys Badekar’ og ‘Snuden’.

Trioen og især Bastian fandt inspiration i balkanmusikken, som i midten af halvfjerdserne var et stort set ikke eksisterende element i dansk musik. Efter over 35 år og otte udgivelser, har trioen valgt at sige tak for nu og har i den forbindelse spillet afskedsturné, som blandt andet trak fuldt hus, da den gjorde holdt på spillestedet Global 16. november.

Men nu får de mange, der måtte gå forgæves den aften en ny chance. Der er nemlig blevet sat en ekstrakoncert op 26. november også på Global, hvor der altså bliver mulighed for at nyde de sidste toner og sige tak for musikken.

Hvad: Ekstra afskedskoncert med Bazaar
Hvor: Global
Hvornår: 26. november, kl. 20
Hvordan: 120 kr. på Amiando

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register