Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/01/13

Shomis - Koncert med Shohreh Shahrzad, Mikkel Hornnes & Skye Løfvander

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Skye Løfvander 12. jan 2013

Lyt til tre bemærkelsesværdige kunstnere til en koncert med
inciterende rytmer, simrende bambusklang og svævende overtoner!

Shohreh Shahrzad, Mikkel Hornnes & Skye Løfvander

Blågårds Kirke, Blågårds Plads 6A, Kbh. N.
Lørdag d. 2. februar kl. 19.00
Entré: 80,- kr. ved dør. Arrangør: Lydforeningen GONG, www.gong.dk

Shohreh Shahrzad er multikunstner, født i Iran, og kom til Danmark i 2003. Hun spiller blandt meget andet den store persiske rammetromme daf. På rammen er monteret en mængde små ringe, der syder og bruser og tilfører et tranceskabende lag til den fyldige, mørke klang af selve trommen. Der er tradition for daf i de kurdiske områder af Iran, Irak og Tyrkiet.
Shohreh spiller med stor virtuositet, og modtog 2011 den prestigefyldte bazART-pris for sin musik, som også indbefatter electronica, dans mm.

Mikkel Hornnes er en gammel ræv på den danske verdensmusikscene, hvor han bl.a. har optrådt som perkussionist og blæser i balkan-musikalsk sammenhæng. Her får vi især den eksotiske fornøjelse af khaen, et mundblæst bambusorgel med oprindelse i Laos. Klangen, som frembringes af metaltunger, minder en del om harmonika, men det er et ægte blæseinstrument, som både kan benyttes rytmisk, melodisk og harmonisk. Det gør Mikkel på mangfoldige måder.

De mellemøstlige rytmer og den simrende bambus er ideelt underlag for Skye Løfvanders overtonesang, som spalter stemmens klang, så der kommer to lag i spil: Overtonernes dragende, fløjteagtige toner danner egne melodier tre oktaver over den vanlige stemmeklang, og visse passager er det rene polyfoni, hvor stemmerne bevæger sig delvist uafhængigt i både parallel- og modbevægelse. I det hele taget benyttes en række ekstraordinære stemmeteknikker, som smelter musik og sprog sammen i et særpræget og smukt univers.

Der udsigt til et møde med tre kunstnere, som byder på mange facetter, og med garanti for overraskende lydoplevelser.
Læs mere om kunstnerne på hhv.
www.shohre.dk, www.mikkelhornnes.dk
og www.musikkensmønster.dk

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register