Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 09/10/09

Safe and Sound

  • Foto: Nanna Kreutzmann Foto: Nanna Kreutzmann
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
Den Grå Hal på Christiania er lørdag 17. oktober ramme om »Safe and Sound« - et støttearangement for menneskehandlens ofre. Alle billetindtægter går ubeskåret til at forbedre handlede kvinders vilkår.

Istedgade fredag i skumringen. Det vrimler med mennesker. På hvert gadehjørne står de - ofrene for menneskehandel. Langt væk fra »flisen« sidder bagmændene og opgør dagens omsætning. Handel med kvinder er stadig et synligt problem i København, men indsatsen for at forbedre deres vilkår fortsætter ufortrødent.

17. oktober lægger musikere som Rugsted/Kreutzfeldt og Bryan Rice og komikerne Martin Buch og Rasmus Botoft fra P2’s »Rytteriet« vejen forbi Den Grå Hal på Christiania for at deltage i »Safe and Sound« - en støttekoncerten arrangeret af iværksætteren Michelle Andersen.

»Jeg kan ikke fordrage uretfærdighed og ligegyldighed. Politikere og andre skriver det ene indlæg efter det andet, men der bliver ikke gjort noget. Derfor besluttede jeg at gøre mit for at bidrage til, at kvinderne får muligheden for at komme ud af deres bagmænds pengegriske hænder« siger hun.

Hun har arbejdet frivilligt for »Safe and Alive«, der på en hemmelig adresse i københavnsområdet og under politiets beskyttelse driver landets eneste hus for kvinder tvunget ud i prostitution af organiserede bagmænd. Udover husly, forplejning, sundhedstilbud og social- og psykologrådgivning tilbyder huset projekter, der på lang sigt skal få kvinderne til at turde forlade bagmændende.

»Vi kæmper for friheden til at vælge sit eget liv. Det er den frihed, som er blevet frataget de handlede kvinder - med vold, trusler og psykisk terror,« siger Kenneth Koustrup, der er fundraisingkoordinator i »Safe and Alive«.

Huset har i øjeblikket mellem tre og seks fastboende kvinder, og helt op til 40 kommer af og til forbi for at få et bad, blive tjekket for sygdomme eller tale med en psykolog. Det er lykkedes »Safe and Alive« at sluse fem kvinder ud af prostitution, og to af dem bor nu alene og er kommet ind på det danske arbejdsmarked.

Kenneth Koustrup slår fast, at kvinderne selv skal opsøge huset og afgøre, om de vil træde ud af bagmændenes skygge. »Vi presser dem ikke til at tage beslutningen. Det kan kun komme fra dem selv«.

Alle aktører omkring arrangementet er frivillige, og scene, lyd og lys stilles - lige som mad og drikke - gratis til rådighed. Oven i købet har folkene bag Den Grå Hal forsikret, at de donerer halvdelen af aftenens omsætning til non-profit organisationen »Safe and Alive«. Af andre optrædener end Rugsted/Kreutzfeldt, Bryan Rice og »Rytteriet« kan nævnes Malene Mortensen, Stig Møller Trio og Jonas Winge Leisner.

Hvad: »Safe and Sound«
Hvor: Den Grå Hal, Christiania
Hvornår: 17. oktober kl. 21 - 01
Hvor meget: 180 kr. i forsalg via www.billetlugen.dk. 230 kr. i døren.

Brugeromtale
Oprettet af: Safe and Sound 9. okt 2009

Safe And Alive byder dig velkommen til SAFE AND SOUND – en støttekoncert til fordel for kvinder der har været tvunget ud i sex slaveri, af ofte organiserede, bagmænd.

Vi har strikket et fantastisk program sammen, bestående af folk, som alle har været så fantastiske at stille frivilligt op, og vi er glade for at have Stine Kronborg til at præsentere følgende kunstnere:

RUGSTED KREUTZFELDT
SHOTGUN REVOLUTION
STIG MØLLER TRIO
BRYAN RICE
CHRISTIAN BRØNS
MALENE MORTENSEN
FLØJL
MARIA MATILDE BAND
JONAS WINGE LEISNER
NICKY SCHMIDT BAND
RYTTERIET

Hele aftenen sluttes af med en fest, hvor DJ RAS MONEY fyrer op for pladerne.

Billetter kan købes på www.billetlugen.dk (http://www.billetlugen.dk/musik/8752/)

Forsalg: 180,- + gebyr / Ved døren: 230,-

ALLE BILLETINDTÆGTER GÅR UBESKÅRET TIL SAFE AND ALIVE !

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort