Føj til favoritter Del Send
Musik | 09/07/13

Rufus Wainwright tilbage i København

  • Foto: brian berg Foto: brian berg
Den anmelderroste, amerikansk-canadiske sanger og sangskriver synger Koncertsalen i Tivoli op på torsdag.

   
Sidst København havde fornøjelsen af den anmelderroste Rufus Wainwright var i 2012. På torsdag lægger han vejen forbi byen igen. Senest har Rufus Wainwright udgivet albummet »Out of the Game«, som høstede 4/6 stjerner for albummet i Berlingske, hvor sangeren også blev beskrevet som en »flamboyant bøsse, der får en Morrissey eller Oscar Wilde til at ligne bly violer«.

Når Rufus Wainwright optræder live, er det også svært på forhånd at sige, om man går ind til et musikalsk drag-show, eller om man skal sidde med våde øjne til intim klaver-vokalkoncert.

Rufus Wainwright er kendt for ikke at lægge skjul på de mere dystre og tabubelagte sider af livet i sin musik, og mange af hans tekster omhandler seksualitet og grænser. Og dette er ikke helt uden grund, for sangeren har gået en hel del gennem i sit liv. I 2005 udtalte han for eksempel til Female First, at han som 14-årig blev voldtaget.

»Jeg sagde, jeg ville gå i parken og se, hvor denne store koncert fandt sted. Jeg tænkte, det ville blive en romantisk tur i parken, men han voldtog mig og røvede mig bagefter og forsøgte at kvæle mig.«

Trods arrene på sjælen er Rufus Wainwright ikke en enspænder. Og på scenen har man kunne opleve ham i adskillige variationer, blandt andet i samarbejde med søsteren Martha Wainwright. I Danmark har vi også haft mulighed for at opleve en teaterkoncert med musik af søskendeparret.

Billetterne til Rufus Wainwright-koncerten kan købes på Billetlugen.