Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 16/12/13

PORTRÆT AF NHØP - part 3

Tidspunkt

The Standard

Havnegade 44
1058 København K
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Sarah Vadgaard Pedersen 16. dec 2013
Senest redigeret af Sarah Vadgaard Pedersen 16. dec 2013

Den 3. oktober i år åbnede Claus Meyer og Niels Lan Doky sammen jazzklubben THE STANDARD i det gamle toldhus på Havnegade 44. THE STANDARD består af en jazzklub, to barer samt tre restauranter med navnene Studio, Verandah og Almanak.

Jazzklubben er spækket med musikalske lækkerier og december måned er ingen undtagelse. Det meste af måneden hylder THE STANDARD en af jazz historiens allerstørste instrumentalister og allervæsentligste stilskabere, nemlig bassisten (og danskeren) Niels-Henning Ørsted Pedersen (1946-2005). Forløbet kaldes "Portrait of NHØP", hvor en håndfuld af tidens mest prominente bassister fra ind og udland hver tegner deres musikalske portræt af mesteren i samspil med nogle af mesterens tidligere musikalske samarbejdspartnere.

Hyldesten strækker sig over tre perioder, hvoraf den sidste løber fra den 17. til den 22. december. Her er det muligt at opleve bassisten Morten Ramsbøl, som er en af landets mest efterspurgte jazzmusikere, og som for nylig, som den første danske bassist nogensiden, blev tilbudt et professorat på et prominent udenlandsk konservatorium.

Sammen med ham spiller Ole Kock Hansen, som er er en af de store klavermestre i Danmark. Han er Niels Lan Dokys oprindelige klaverlærer, og så er han vokset op sammen med NHØP, som han har kendt siden, at de var 5 år gamle, og som han også har været nabo til det meste af sit voksne liv.

Og sidst men ikke mindst er det sammen med de to herrer muligt at opleve en af jazzhistoriens mest legendariske trommeslagere, amerikaneren Albert "Tootie" Heath, som hele december opholder sig i København for at optræde på THE STANDARD. Tootie har et stærkt bånd til NHØP, og så har han boet i København fra 1967 til 1972, hvor han var hustrommeslager i Jazzhus Montmartre, hvor han spillede ustandseligt med NHØP, og hvor de to udviklede et tæt venskab. Med en karriere, der dækker samarbejder med de største ikoner i jazzhistorien (Miles Davis, John Coltrane, Sonny Rollins, Nina Simone og mange flere) spiller han i dag bedre end nogensinde.

Se mere og køb billetter på: http://thestandardcph.dk/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester