Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/11/12

PIERRE DØRGE NEW JUNGLE ORCHESTRA FEAT. YOLO TCHICAI & JESPER CHRISTENSEN

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 12. nov 2012

Årets sidste koncert i Jazzhouse er den traditionsrige New Year's Concert med Pierre Dørge New Jungle Orchestra - og som altid byder guitaristen Dørge på et meget personligt og usædvanligt lineup. Orkesteret mindes John Tchicai under titlen "Dada Tribute To Tchicai" i musik, ord og dans feat. skuespiller/oplæser Jepser Christensen og danser Yolo Tchicai.
John Tchicai døde i oktober i år, men han lever videre i vores musik. Tchicai står som en af de helt centrale musikere i Pierre Dørges liv. Derfor mindes orkesteret John Tchicai i musik, ord og dans i en særlig, meget personlig udgave af nytårskoncerten i Jazzhouse med skuespiller Jesper Christensen som oplæser og Yoyo Tchicai. Pierre Dørge har døbt koncerten "Dada Tribute to Tchicai".

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene. Og det selv om de har eksisteret siden 1980. De har ført jazztraditionen videre gennem et ellingtonsk jungle univers med alskens musik i bakspejlet. Deres fængende musikalske show bevæger sig i en sikker balance mellem humor og dyb alvor. Deres originalitet har gjort dem til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband ude i den store verden, hvor de har repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

De har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo, for præsident Mandela i Sydafrika, med pygmæer i Vejle, med Hugo i Carnegie Hall, med vietnamesere i operaen i Hanoi, i swimming poolen i Kurandas tropisk regnskov og for karavaner i den røde saudiske ørken. Men hvis ikke musikken sprudler er det hele ligemeget. Der bliver insisteret på nærvær og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle ”hits” samt ny dugfrisk musik. Rygraden er i orden - idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert - men på savannen høres også brøl fra de nye unge jazzløver. Junglemusikken er insisterende udadvendt med inspiration fra alverdens "grooves"/ rytmer. Med snabelen placeret dybt i jazztraditionen - fra 20´ernes Duke Ellington over Mingus, Ornette og Sun Ra blandes der frit med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.

Guitaristen og komponisten Pierre Dørge, dannede i 1980 jungleorkestret og har siden udgivet 22 album og turneret over det meste af kloden. Mange store musikere har i tidens løb spillet med New Jungle Orchestra, bl.a. Yusef Lateef, Marilyn Mazur, John Tchicai, Hugh Masakela, Johnny Dyani, Ray Anderson, David Murray, Olu Dara, Herb Robertson, Sainkho Namchylak, Poul Dissing, Harry Beckett, Jim Pepper, Jesper Zeuthen, Han Bennink og Hamid Drake.

"There may not be a more infectious force in jazz than guitarist Dorge and his freewheeling 10-member Danish ensemble." (Lloyd Sachs, Chicago Sun-Times)

Line-up:

Jesper Christensen: recitation
Yolo Tchicai: dance
Pierre Dørge: conductor, guitar
Kasper Tranberg: trumpet
Morten Carlsen: taragot, sax
Jakob Mygind: saxes
Anders Banke: clarinet, bass clarinet, sax
Kenneth Agerholm: trombone
Irene Becker: piano, synthesizer
Thommy Andersson: bass
Martin Andersen: drums

Billetprisen er 210 dkk + gebyr, og kan erhverves via Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/musik/27184/pierre-doerge-new-jungle-orchestra...

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register