Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 07/11/12

Per Nørgårds 8. symfoni i Koncerthuset

  • Koncerthuset i DR-Byen Foto: Jens Nørgaard LarsenKoncerthuset i DR-Byen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Rigtig mange har set frem til arrangementet i DR Koncerthuset på torsdag: Man kan høre Per Nørgårds symfoni nummer otte for første gang på dansk jord!

...

Værket fik verdenspremiere i Helsingfors for nogle uger siden og fik en stormende modtagelse. Den store aften blev også foreviget i både lyd og billeder og kan lidt endnu opleves på YouTube.

Nørgård selv rundede 80 år i juli og har stadig tryk på nodepennen. Og da samtlige af hans symfonier har vist sig som milepæle, ligner den ottendes danske dåb et must for enhver musikelsker.

DR SymfoniOrkestret spiller og kender efterhånden Nørgårds tonesprog ud og ind. John Storgårds dirigerer og gør det erfaringsmæssigt så glimrende. Koncerthuset vil samme aften lægge smuk sal til både Mozarts klaverkoncert nr. 13 og briten Vaughan Willams’ stemningsfulde »Fantasi over et tema af Thomas Tallis«.

Stykket af Mozart hører ikke til hans skarpeste - men dét skal solisten i form af Jonathan Biss nok rette op på. Nørgårds nye symfoni kan i øvrigt også høres på en Metrokoncert onsdag kl. 17.

Hvad: Per Nørgårds 8. symfoni
Hvor: DR Koncerthuset
Hvornår: Ons. 14. nov. kl. 17 og tors. 15. nov. kl. 19.30
Hvordan: Billetter på Billetlugen

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register