Føj til favoritter Del Send
Musik | 22/03/12

Påskeprofilen - Jonas Petersen

  • Foto: NIels Ahlmann Olesen Foto: NIels Ahlmann Olesen
Hans påske skal bruges på fordybelse, en tur til Berlin og lidt den litteratur, der ikke er tid til i hverdagen. Mød Jonas Petersen, hovedkraften bag det anmelderroste Hymns from Nineveh.

Berlin
I påsken skal jeg til først og fremmest til Berlin med min hustru. Det glæder jeg mig meget til. Det er jo lidt Europas kulturhovedstad, synes jeg. Det er en by, der ved, det er en by. Der sker en masse spændende ting, og gennem tiden er der virkelig mange kunstnere, der har hentet inspiration i byen.

Fordybelse
Påsken er en central højtid for mig. Det er tid til fordybelse, synes jeg. Det vil jeg i hvert fald gerne have, det skal være. Jeg vil især prøve at komme i kirke på de centrale helligdage. Der er mange kirker, der gør noget helt specielt ud af det i de dage.

Fremtidsplaner
I foråret skal vi spille to koncerter i Danmark. En i Store Vega og i en VoxHall. Det bliver 22. og 28. april. Derefter skal vi til Jelling Festival i maj. Det bliver afslutningen på et langt og dejligt forløb med koncerter i Danmark, og jeg glæder mig meget. Til sommer skal vi til Færøerne og Norge.

Fælles religiøse referencer
I Hymns from Nineveh er vi et stort fællesskab, der dyrker de bibelske referencer. Vi gør det på helt forskellige måder, men vi inspirerer hinanden, og det er super fedt. De andre har også deres egne projekter. Det er ikke nødvendigvis »kristne bands«, men vi har en fælles religiøs referenceramme. Et af da andre bands er Mechanical Bird. De er ved at indspille en plade lige nu. Det bliver sindssygt fedt.

Superkilen
I forlængelse af Nørrebroparken er der kommet en rød plads. Den Røde Plads. Superkilen. Multikulturalisme lyder så åndssvagt, men pladsen fortolker multietniciteten på Nørrebro i bydesignet. Det er et super fedt rum, og man kan virkelig se, folk bruger det – både unge, gamle og børnefamilier. Der kan jeg rigtig godt lide at gå rundt.

Brugte Møbler og Småting
Jeg hænger også meget ud i en genbrugsbutik nede på Nørrebrogade. Den kan jeg godt anbefale. Brugte Møbler og Småting, hedder den. Man kan finde nogle vildt gode ting derinde. Jeg skammer mig måske lidt over at sige det, men jeg går faktisk derind dagligt. Jeg skal altid lige ind og se, hvad de har fået.

Nummer 17 fra Alanya
Der er et Kebabsted, jeg holder meget af. Er det okay at sige sådan noget? Man behøver ikke sige Noma, vel? Det er et kebabsted på Tagensvej, der hedder Alanya. De laver en sygt god kebabret. Nummer 17 fra Alanya. Det er meget nede på jorden, men den er vildt god.

Koncerter på Vega
Jeg går faktisk ikke så meget til koncerter. Jeg har selv spillet så meget, at det er blevet lidt svært at komme af sted. Men jeg har været til nogle vildt fede koncerter på Vega. De booker godt, og det er en fantastisk setting. Jeg kan enormt gode lide at befinde mig i det gamle 50’er-design, og lyden er god.

Søren Ulrik Thomsen
Jeg glæder mig meget til at bevæge mig rundt i Søren Ulrik Thomsens »Rystet spejl«. Forhåbentlig får jeg tid i påsken. Det er længe siden, der er kommet en rigtig digtsamling fra Søren Ulrik Thomsen. Jeg har læst »Det værste og det bedste«, men den manglede måske lidt. Jeg har desværre for travlt til at læse så meget, som jeg gerne ville. Men når jeg læser, er det tit en stor oplevelse. Og så bruger jeg det meget i mine sange. Jeg refererer meget til andre værker.

Påskeklokken
Jeg vil også gerne læse »Påskeklokken« af Martin A. Hansen i påsken. Det er en novelle i en samling, der hedder »Tornebusken«. Jeg læste den sidste påske, og jeg vil gerne læse igen. Jeg er meget stor fan af Martin A. Hansen, og man kan blive ved med at dykke ned i sproget i den her lille fortælling. Der er i det hele taget virkelig mange lag i hans fortællinger.

Hvad: Hymns from Nineveh
Hvor: Store Vega
Hvornår: Søndag 22. april kl. 20
Hvordan: Billetter koster 160 kr. og kan købes via Billetlugen

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer