Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 24/02/10

Ny koncertsal i Nyboder

  • Foto: PR-foto Foto: PR-foto
En gratis testkoncert i Bygningskulturens hus skal afgøre om der er basis for at gøre husets gamle aula til en mere permanent koncertsal for kammermusikken.
Søens folk i Nyboder får musik i baghaven, når kammermusikken rykker ind i Bygningskulturens hus i Borgergade. Aulaen i Bygningskulturens Hus skal nemlig afprøves som koncertsal, så for en enkelt aften afholdes en kammerkoncert, hvor J.S. Bach. Dowland, Schubert og Mozart er på programmet.

Koncerten er dog ikke forbeholdt beboerne i Nyboder, men er åben for alle nysgerrige, og så er den helt gratis. Det er den klassiske guitarist og tidligere musikchef i Rundetaarn, Tomas Krakowski, der har taget initiativ til denne prøvekoncert, og som måske kommer til at arbejde videre med et fast musikprogram. Den herboende norske musiker den første, som tager kammermusikken med ind i den gamle bygning, som ellers har lagt lokaler til lidt af hvert.

”Så vidt jeg ved, har der aldrig før været holdt koncert i Bygningskulturens Hus. Der har været modeshows og alt muligt andet, men aldrig musik,” siger Tomas Krakowski, som selv optræder denne aften.

”Så det er jo et pilotprojekt det her. Der er ingen penge forbundet med koncerten, vi får ingen penge for at spille, og publikum kommer gratis ind. Vi skal simpelthen bare teste logistik, akustik og faciliteter.”

Både Tomas Krakowski og Bygningskulturens Hus håber dog, at koncerten og initiativet bliver taget så godt imod, at aulaen kan blive et permanent opholdssted for kammermusikken.
”Det bliver spændende, jeg håber virkelig, det kommer til at fungere. Nyboder er jo i den ende af city, hvor der ikke sker så meget. Men det kan forhåbentlig ændre sig,” siger Tomas Krakowski.
”Hvis det bliver helt fantastisk, så tager vi fat på at lave en koncertserie, men så er der naturligvis en del ting, der skal falde på plads. Først og fremmest, skal vi i gang med at søge penge hos diverse fonde.”

Bygningskulturens Hus blev oprindeligt opført som Søetatens pigeskole i 1859. Siden har huset haft en lang række forskellige beboere, indtil 2003, hvor den fredede bygning blev gjort til hovedsæde for Bygningskultur Danmark. Huset står i forvejen bag en række foredrag, debatter og workshops, og er ifølge Tomas Krakowski meget interesserede i at få yderligere aktivitet inden for dørene, derfor lægger de nu gladelig lokale til kammermusik-testen, og også gerne eventuelle fremtidige koncerter.

”Jeg tror, det her har en strålende fremtid,” siger Tomas Krakowski.

”Der er jo masser af folk med gode idéer til kulturelle projekter, men lige netop i dette område, mangler der noget aktivitet,” slutter han. Hvis man vil se nærmere på den gamle aula i Bygningskulturens Hus, eller blot høre en kammerkoncert med Den Danske Strygekvartet, cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Tomas Krakowski, så kan man sætte kurs mod Borgergade 111, 2. marts klokken 19.30.

Hvad: Kammerkoncert med Den Danske Strygekvartet
Hvor: Bygningskulturens hus, Borgergade 111
Hvornår: 2. Marts klokken 19.30 (Gratis entré)

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register