Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Musik | 30/10/12

Nutid og nærvær - i nostalgiens tegn

  • Foto: Linda Henriksen Foto: Linda Henriksen
Jazzdivaen Diana Krall nød hvert eneste af de 135 minutter, hun var på scenen, og publikum havde heller ikke grund til andet.

...

Det var bestemt ikke smålighedernes aften. Et nonstopshow på to timer og et kvarter - og så med en kunstner, som for år tilbage godt kunne virke lidt sky, men som her tydeligvis nød hvert minut, hvor hun kunne divertere med sin musik - plus ofte ganske vidtvoksende og underfundige verbale introduktioner.

Kort sagt, vi fik bare et overflødighedshorn af en koncert med den 47-årige canadiske sangerinde, pianist og jazzdiva Diana Krall. Og ikke overraskende tog hun afsæt i det netop udsendte album »Glad Rag Doll«, hvor der bliver fokuseret på et dejligt melodiøst, men nu stort set glemt, repertoire fra 1920erne og 1930erne. Ja, hele showet, som blev ledsaget af kuriøse filmklip fra perioden, stod da også i nostalgiens tegn - eller?

Nej, for Diana Krall er jo en ægte jazzkunstner, så tingene sker her og nu, og selv om de fem første numre slavisk fulgte albummet, ja, så fik de da små nye drejninger, ikke blot i de vokale fraseringer, men også i det udtryksfulde klaverspil, ligesom de fem ledsagende - og fremragende - musikere sikrede, at musikken swingede ud over rampen - så frydefuldt og så elegant. Og her skal da lige nævnes Stuart Duncan, som jævnligt kunne byde på et jazz- & countryviolinspil af den mest sublime klasse.

Aftenens altoverskyggende stjerne var dog Diana Krall, som hen ad vejen tog afstikkere fra det pladeaktuelle repertoire, blandt andet til Bob Dylan og Tom Waits, og som midt i koncerten hengav sig til et længere forløb, alene ved et opretstående klaver. Her tog hun udgangspunkt i den gamle »stride-piano«-stil og leverede et par fornøjelige og mildt sagt skæve fortolkninger af værker fra stilens store mester, Fats Waller.

Men koncerten gav klart sagt også plads for Diana Kralls raffinerede og opfindsomme nutidsjazzklaverspil og for en række sange af melankolsk tilsnit, hvor sangerinden fortolkede ord og toner så gribende smukt, at tiden stod stille.

Men den gik altså alligevel, og der har næppe været nogen i den fyldte Falconer-sal, som har følt sig snydt, da Diana Krall på smukkeste vis sagde godnat med den gamle westernvals »Prairie Lullaby«.

Hvad: Diana Krall
Hvor: Falconer Salen
Hvornår: 26. oktober

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer