Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 15/10/07

Musik i Malmø

  • Malmø Turning Torso Foto: Claus Bjørn LarsenMalmø Turning Torso Foto: Claus Bjørn Larsen
København har et rigt og livligt musikliv med mange tilbud på byens koncertsteder. Men trænger man til luftforandring, er en tur over Øresundsbroen måske ikke det værste alternativ. Malmö har flere fine koncertsteder med et bredt og kvalitetsrigt program. Malmös musikliv har haft vokseværk gennem de sidste fem år, og det har medført, at mange udenlandske bands, der lægger vejen forbi København, nu også gør holdt i Malmö. Så hvis ens favoritband spiller i København på den éne dag, man er tvangsindlagt til onkel Oles runde fødselsdag, kan man ofte være heldig at finde samme band et par dage før, eller et par dage efter i Malmö.

Kulturbolaget

Bergsgatan 18, 211 54 Malmö 18
1010 København K

Kulturbolaget

Kulturbolaget, også bare kaldet KB, er Malmös største rock- og popklub. Stedet har eksisteret i 20 år og man kunne sagtens kalde det for Malmös svar på Vega, uden at komme galt af sted. Alligevel minder KB ikke helt om noget spillested i København, interiøret er en anelse mere trashy og rockhærget end på Vega - altså på den gode måde - og KB har den helt rigtige atmosfære til de små og mellemstore rock, pop, og hiphop koncerter. Størrelsesmæssigt ligger KB et sted midt imellem lille- og store Vega, og programmet byder på flere navne, der også spiller på enten Vega, Amager Bio eller i Pumpehuset. Kulturbolagets hjemmeside

Inkonst

Bergsgatan 29, 214 22 Malmö 29
1010 København K

Inkonst

Går man lige over på den anden side af gaden fra Kulturbolaget, støder man ind i den store kommunale kulturbygning, der har fået navnet Chokladfabrikken. Stedet var - som man måske har gættet - tidligere en regulær chokoladefabrik, men nu fungerer den gamle fabrik som et multikulturelt samlingssted for en lang række aktiviteter. Den kæmpe bygning indeholder konferencesale, flere teatre, restaurant, kunstudstillinger, øvelokaler, caféer, natklubber og meget mere.

I bunden af Chokladfabriken ligger Malmös mest alternative spillested. Inkonst, som åbnede i 1998, skelner ikke til kommercielle potentialer eller genrer, men præsenterer primært kunstnere fra undergrunden, og af den mere alternative slags. Inkonst er stedet, hvor både svenske og udenlandske kunstnere kan finde et publikum, selv med svært tilgængelig musik, og stedet er en vigtig faktor for vækstlaget i malmös (og det øvrige sveriges) musikliv.

Det hyggelige lille koncertsted har plads til 300 personer og praler i øvrigt af, at have Malmös bedste lyd. Inkonst har også egen teatersal, der i stedets ånd, primært præsenterer eksperimenterende teater. Inkonsts hjemmeside

 

Malmø festivalen

Foto: Ikke oplyst
Malmö festivalen er nok byens største årlige musikbegivenhed. Festivalen, som startede i 1985 tiltrækker hvert år op imod 1,5 million besøgende, heraf mange fra Danmark. Vil man opleve Malmö som musikby, er august et oplagt tidspunkt at tage af sted på.

Festivalens formål er at gøre Malmö til en levende by, og derfor er adgang til alle aktiviteter på festivalen gratis. Det er også festivalens hensigt, at præsentere noget for alle aldre og musikalske præferencer. Man kan således opleve koncerter for børn, jazz, blues, rock i alle afskygninger og meget mere. Festivalen byder både på svenske og internationale navne.

Musikken foregår på en række udendørsscener på byens pladser og i parker, blandt andet Stortorvet og Møllepladsen, men der er også program på en række af byens spillesteder. Malmø festivalens hjemmeside

Jeriko

Spångatan 38, 211 53 Malmö 38
1010 København K

Jeriko

Ikke meget mere end et stenkast fra Chokladfabriken, finder man Malmös koncertsted for verdensmusik og jazz, som dog også ofte byder på r&b-, soul- og diverse klubaftener.

Det fine koncertsted er af størrelse som lille Vega og den rare atmosfære tiltrækker et blandet publikum, både hvad alder og musikalske præferencer angår

 

Øvrige musiksteder i Malmø

Foto: Ikke oplyst

Malmö Konserthus
Hjemsted for Malmø symfoniorkester,
som hvert år opfører ca. 80 koncerter i huset.
Adresse: Hjørnet af Föreningsgatan/Amiralsgatan
Hjemmeside: www.mso.se
Se kort og find vej

Palladium-Dansstationen
Biograf fra 20'erne, der nu præsenterer danseforestillinger og
koncerter i de fleste genrer.
Adresse: Södergatan 15
Hjemmesider: www.palladium.nu
www.dansstationen.nu
www.musikisyd.se
Se kort og find vej

Tangopalatset
koncerter og dansearrangementer med hovedvægt på tango,
flamenco og bossa nova.
Adresse: Amiralsgatan 47
Hjemmeside: www.tangopalatset.se
Se kort og find vej

Malmö Opera og musikteater
Malmøs svar på det kongelige teater
Adresse: Rönneholmsv 20
Hjemmeside: www.malmoopera.se
Se kort og find vej

Victoriateatern
Gammel biograf, der nu bruges til teater, koncerter og diverse shows.
Adresse: Södra Förstadsgatan
Hjemmeside: www.victoria.se
Se kort og find vej

Panora
Tværkulturel forening, der arrangerer filmforevisninger og koncerter.
Adresse: S:t Gertrudsgatan 4
Hjemmeside: www.panora.nu
Se kort og find vej

 

Det mener brugerne..

reply this topic

An academic degree suppose to be really important issue for every person. Who should support students in dissertation reference referring to this good post accomplishing? We could advice to order the dissertation writing in the thesis writing service. Hope that this proposition would aid scolars!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register