Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Musik | 05/06/14

Miley Cyrus var absurd underholdende i Forum

 • Den kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper PalsnovDen kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper Palsnov
 • Den kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper PalsnovDen kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper Palsnov
 • Den kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper PalsnovDen kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. Foto: Kasper Palsnov
 • Den kontroversielle amerikanske popsanger Miley Cyrus gav koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014) Foto: Kasper PalsnovDen kontroversielle amerikanske popsanger Miley Cyrus gav koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014) Foto: Kasper Palsnov
 • Den kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014) Foto: Kasper PalsnovDen kontroversielle popsanger Miley Cyrus spillede koncert i Forum i København onsdag d. 4. juni 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014) Foto: Kasper Palsnov
Den tidligere barnestjernes omrejsende freakshow viste sig som en lige dele absurd og svært berusende omgang onsdag aften.

Onsdag aften så jeg en kvindelig dværg danse i en rød latexdragt. Og en to meter høj sort kvinde med et ligeså stort hofte- og brystmål twerke ved siden af. Og bag dem en hær af dansende tøjbamser.

Der var kulørte balloner. En konfettikanon ladet med dollarsedler. Syngende kattekillinger. En bil lavet af guld. En flyvende hotdog. En guldfisk svømmende i bunden af en bong. Et fire meter højt dansende frottémonster. Richard Nixon i lykkelig omfavnelse med Abraham Lincoln. Og ikke mindst en 21-årig amerikansk sangerindes tunge, baller og skræv for fuld udblæsning.

Se billederne fra koncerten her

Lyder det skørt? Det var det også. Men sådan er det altså i Miley Cyrus’ univers. Alle smagshierarkier og moralske værdisæt bliver opløst i underholdningens hellige navn. Her handler det om at havde det sjovt. Om at feste. Om at lege med alverdens kulturelle, etniske og seksuelle markører. Modstille dem. Overdrive dem. Blæse dem op og se dem eksplodere.

Eller sådan er det i hvert fald blevet. For det er ikke mere end et par år siden, at Miley Cyrus i skikkelse af den kernesunde Disney-figur Hannah Montana prydede idolplakater på pigeværelser kloden rundt. Men sidste år lagde hun endegyldigt Montana i graven og sprang ud som popartist med et nyt mere grænsesøgende image. Håret blev klippet kort. Huden blev blottet. Tungen røg ud af munden og røven sat i frigear. »It’s my party I can do what I want,« som det lød på signaturhittet »We Can’t Stop«.

Og det var altså den Miley Cyrus, der onsdag aften fortsatte sit offentlige frigørelsesprojekt i Forum. Et frigørelsesprojekt, hvor det infantile kun er et hoftevrid væk fra stripklubmanererne. Og som udspillede sig foran et fortrinsvis ungt og kvindeligt publikum, der var ovenud begejstret for at møde deres idol i en ny og frisk indpakning.

Visuelt var der en overflod af gakkede indtryk at fæstne øjnene på. Men også musikalsk var Miley rigtig godt kørende, når hun arbejdede sig igennem numrene fra sidste års »Bangerz«-album. Det kræver sin sangerinde at favne både renskuret pop, hiphop, EDM, countrybastarder og de stort anlagte powerballader, men Miley gled ubesværet fra southern twang over rap til de helt åbne sluser på numre som »Adore You«. Når hun da ikke lige rystede røv, spredte ben eller spyttede vand på publikum iført endnu et af sine utallige kugleskøre outfits.

Efter en første time med fuld skrald på dukkede Miley og band op på en lille scene ude blandt publikum. Her fik vi et par overraskende men også lidt ligegyldige covers af The Rolling Stones’ »Wild Horses« og Lana del Rey’s »Summertime Sadness«, inden hun til sidst trak stikket hjem med en fin fortolkning af Dolly Partons »Jolene«.

Tilbage på hovedscenen igen fortsatte freakshowet for uformindsket styrke. Med Miley siddende overskrævs på den gigantiske flyvende hotdog. Med dværgen i forklædning som en omvandrende joint omgivet af dansende lightere. Og med en perfekt afsluttende tretrinsraket bestående af »We Can’t Stop«, »Wrecking Ball« og en konfettisprudlende »Party In The U.S.A«.

Var det over the top? Ja bestemt. Men det var også præcis det, der gjorde det til et af de mest vanvittige og uforskammet underholdende shows på dansk grund i umindelige tider. Hvem havde lige set det komme for bare et år siden?

Hvad: Miley Cyrus
Hvor: Forum, onsdag

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer