Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 14/09/17

Messias i Skt. Pauls Kirke ved Nyboder

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  

Solister: Gitta-Maria Sjöberg (sopran), Elisabeth Hanke (alt), Stig Fogh Andersen (tenor) og Lars Fosser (bas). Derudover medvirker det store NB-Koncertkor og Orkester. Dirigent Niels Borksand

Brugeromtale
Oprettet af: kirsten lyster 14. sep 2017
Senest redigeret af kirsten lyster 1. dec 2017

Op mod jul er det blevet tradition at gå ind og høre ’Messias’. Musikken i Händels store mesterværk er både pompøs og melodiøs. Den veksler mellem smukke arier, iørefaldende orkestermusik og store korsatser – bl.a. det kendte ’Halleluja-kor’.
Händels store oratorium ’Messias’ er i 3 dele. 1.del handler om profetierne og Jesu fødsel, 2. del beskriver Kristi lidelse, død og opstandelse, og 3.del retter blikket mod fremtiden og det evige liv.
Siden ’Messias’ blev opført første gang i 1742, har det været det mest populære kirkemusikværk overhovedet.
Som solister kan høres sopranen Gitta-Maria Sjöberg og tenoren Stig Fogh Andersen som begge i en årrække har været førende sangere på Den Kgl. Opera og som begge har haft stor succes i udlandet. Alten Elisabeth Hanke er en prisbelønnet og anmelderrost sanger, der har sunget flere steder herhjemme og i udlandet. Bassen Lars Fosser er knyttet til både Den kgl. Opera og Den Jyske Opera.
Det store NB-Koncertkor tæller ved denne koncert 95 sangere. Orkestret består af musikere fra bl.a Det Kgl. Kapel og DR-Symfoniorkestret. Det hele dirigeres af Niels Borksand, som har dirigeret både operaer, requiemer og orkesterkoncerter.
Opførelsen af ’Messias’ i Skt. Pauls Kirke ved Nyboder varer ca. 2½ timer incl. pause.
Billetter 200,- kr (plus gebyr 25,- kr) på Ticketmaster.dk – evt. resterende billetter sælges ved døren 1 time før.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register