Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 28/11/12

Mahala Rai Banda (ROM)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 28. nov 2012
Senest redigeret af Global Copenhagen 16. mar 2013

Koncerten er udsolgt.

Mahala Rai Banda er et af verdens mest populære Balkan Brass Bands med et hav af koncerter i Europa og USA. De har spillet flere mindeværdige koncerter på Global, og vi udsteder garanti for svedig roma-fest.

Gruppen har sit udspring i Bukarests sigøjnerghettoer – de såkaldte ”mahalas”. Her begyndte musikere fra landsbyen Clejani (også hjem for det legendariske sigøjnerorkester Taraf De Haidouks) at jamme med ligemænd fra den Moldoviske landsby Zeci Prajine (hvor også Balkan kongerne Fanfare Ciocarlia har hjemme). Mahala Rai Banda var en realitet, og gruppen blev hurtigt det mest hotte bryllups- og festband i Bukarest.

Via rejsende romaer og kassettebånd blev rygtet om Rumæniens nye desperadoer hurtigt spredt til balkan-miljøer i Berlin, Bruxelles, Wien og Barcelona. Deres debutalbum fra 2005 sparkede for alvor døre op, ikke mindst da deres nummer “Mahalageasca” kom med på soundtracket til mega-succes filmen ”Borat”. En succes der tog Mahala Rai Banda fra gaderne i Bukarest til festivaler som Summerstage NYC, POP Montreal, Womad UK og Roskilde Festival.

Dørene åbner kl. 21:00

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register