Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 29/09/12

Lyd+Litteratur på BIBLIOTEKET, Rentemestervej

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Rasmus Steffensen 29. sep 2012

Over tre aftener i efteråret/vinteren vil Lyd+Litteratur rykke ind i BIBLIOTEKETs koncertsal med nye udforskninger af mødet mellem ord og klang, hver gang med to konstellationer på programmet, hver gang til en flad 50'er.

Til de to første arrangementer kan man opleve:

23. oktober, kl. 20.00
Red Shifter + Louise Øhrstrøm/Kloster

20. november, kl. 20.00
Saint Nielsen + Mouritz/Hørslev Projekt

Red Shifter
Red Shifter er et kollektiv udsprunget af mødet mellem forfatter Jeppe Brixvold og den eksperimenterende gruppe Red Ink til Lyd+Litteratur Festival 2005. Red Shifter består i dag af Dennis Orneborg, Henriette Løvdal, Jeppe Brixvold, Jonas Anker Aalborg, Lars Skinnebach, Ronni Leszczinsky og Troels Nygaard og optræder i skiftende konstellationer. Afbarket folk, chants og dramatiske soundscapes skaber et rum, hvor drukneulykker mødes med forårsenge af ny kommunikation. Gruppens lp-debut Compania udkommer d. 18. oktober på Geiger Records.

Louise Øhrstrøm/Kloster
Louise Øhrstrøm debuterede i 2010 med romanen "Efter rosinen", der med sin stærke, men også utraditionelle skildring af et sorgarbejde bl.a. indbragte hende debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat. Øhrstrøm har desuden stået for det imponerende arbejde med at oversætte den kristne mystiker Julian af Norwich' tekst "Kærlighedens åbenbaring" til dansk. Denne visionære middelaldertekst var også et væsentligt lyrisk afsæt for bandet Klosters album "The Waves and Winds Still Know His Voice", der udkom i 2010 til begejstrede anmeldelser. Øhrstrøms og Klosters fælles optræden tager publikum dybt ind i Julian af Norwich' visionære verden i en blanding af oplæsning, foredrag og smuk neo-folk. Kloster udsender i øvrigt 15. oktober det nye album "Ni Salmer Og En Aftensang", hvor bandleder/sangskriver Mikael R. Andreasen for første gang har taget livtag med det danske sprog og Danmarks store salmedigtere, men med nyskrevet musik til de gamle ord. Så måske vil koncerten også byde på smagsprøver fra dette værk.

Mouritz/Hørslev Projektet
Mouritz/Hørslev Projektet spiller denne aften i duoformat. Duoen, der består af sangskriver Mads Mouritz og digter Lone Hørslev, har siden deres debut i 2007 med pladen "Så er det sagt", stået som et af de stærkeste kort på den danske audiopoetiske scene. Denne position blev cementeret af det fremragende album "Blik, Bang Bang", hvor Hørslev også sprang ud som sanger. Duoen arbejder pt. på en ny plade, så der vil formodentlig blive lejlighed til at høre både nye sange og klassikere.

Saint Nielsen
Samme aften kan man opleve Saint Nielsen. Saint Nielsen er en ny musikalsk inkarnation af Claus Beck-Nielsen/Das Beckwerk. Nielsen har tidligere udsendt plader og spillet koncerter under navnet Claus Beck-Nielsen Memorial. Men nu gælder det altså Saint Nielsen, der til efteråret udsender pladen "We Are The Multitudes" med The Nielsen Sisters. Med sin særprægede stemme og sit komplekse tekstunivers, der gerne favner det private og det storpolitiske, skaber Saint Nielsen en unheimlich spøgelsesfolk, der ikke ligner meget andet. Singlen "The Roma People" (produceret af Dodebum), der foregriber det nye album, viser hans stærke evne til at indkredse Vestens ubehag. Nielsen er som forfatter også aktuel med romanen "Store Satans Fald".

Sted:
BIBLIOTEKET, Rentemestervej 76, København NV
Entré (pr. aften): 50 kroner - kun dørsalg

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register