Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Musik | 20/03/12

Lambchop er en lise

  • Kurt Wagner, Lambchops mastermind, sang med et let soulet vemod i DR Byens vidunderlige Studie 2. Foto:  Malte Kristiansen Foto: Ikke oplyst

    Kurt Wagner, Lambchops mastermind, sang med et let soulet vemod i DR Byens vidunderlige Studie 2. Foto:  Malte Kristiansen

Nashville-kollektivet fik pulsen til at falde og skuldrene til at sænke sig i DR Byens Studie 2.

Et enkelt glas vælter på gulvet, men det lyder som en hel flaskecontainer, som tømmes.

Ja, sanserne står vidtåbne i Studie 2 i DR Byen, hvor Kurt Wagner og resten af Lambchop gør dét, de gør bedst. Over 90 minutter viser de nemlig, hvor langt man kan komme med stilhed, pause og en helt afsindig vellyd.

Og måden Nashville-kollektivet entrerer scenen på, siger det meste. Ikke som rockstjerner og til piften og hujen, men stilfærdigt tussende og til mild applaus.

Læs også: Guide: De bedste musikcafeer i København

Så åbner det evigt foranderlige orkester, der gennem 26 år har excelleret i en noget nær fuldendt forening af jazz, country og pianobarstemninger, med »Give It«, hvor en guitars overtoner og milde tangenter skaber en varm, diset atmosfære, som sætter stemningen for hele aftenen.

Siden følger »If Not I’ll Just Die« fra det seneste smukke, sorgrandede album, »Mr. M«, som er rigt repræsenteret på sætlisten.

Herfra står »Mr. Met« særlig stærkt på sin egen mildt resignerende og skønhedssøgende facon, hvor whiskers, guitar og bas løber sammen med en blødt bugtet melodi og Kurt Wagners romantiske, let soulede vokal.

Lyd som modgift

Kurt Wagner, som er det eneste gennemgående medlem i Lambchop, sidder ned under hele koncerten, løfter sjældent blikket under sin trucker-kasket og gør i det hele taget ikke meget for at skabe kontakt med publikum.

Udover jokesene fra pianist Tony Crow er der ingen forsøg på interaktion. Og godt det samme. Musikken gør det for dem, og fraset et par passager, hvor den pedal steel-forsirede stilfærdighed krydser grænsen til kedsomheden, så viser Lambchop, hvor afsindigt dygtige de er på deres egen tilbageholdte facon.

Læs også: Brasiliansk himmelflugt på Montmartre

Bedre lydramme end Studie 2 kunne orkestret heller ikke få. Og Lambchop handler måske i sidste ende mere om netop lyd og stemningsskabende strukturer end om sange og melodier.

»Jeg håber, I har nydt lyden i aften«, siger Kurt Wagner da også, da det hele er ved at være ovre. Og den varme sound og de disede stemninger bliver siddende længe efter tæppefald. Får pulsen til at falde, får skuldrene til at sænke sig. Og er en modgift til tidens hektik og evige fokus på tempo og trends. Tak for det.

Hvem: Lambchop

Hvor: Studie 2, DR Byen, søndag

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer