Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Musik | 03/09/12

Lady Gagas nye klæder

  • Lady Gaga koncert i  LA - 2011. Foto: AFP PHOTO / Mark RalstonLady Gaga koncert i  LA - 2011. Foto: AFP PHOTO / Mark Ralston
Lady Gaga brugte alt fra motorcykler til teenagefilosofi i Parken søndag aften. Men måske skulle hun bare have brugt noget mere tid på at synge.

Lady Gaga kan faktisk synge. Ikke at hun har nogen stor stemme, men dog er den af en vis tyngde. Desværre var det ikke meget, man hørte til den, da hun søndag aften slog omkring Parken på hendes Born This Way Ball-tuné.

At kalde det en koncert ville faktisk være en fornærmelse mod den del af musikerstanden, der giver deres liv og blod i kunstens tjeneste, for det her var nærmere en slags performance. Et udstyrsstykke, der havde til formål at understøtte og udbygge det spektakulære univers som Lady Gaga har skabt omkring sin figur.

Og dertil er musikken blot et appendiks. Eller sådan virkede det i hvert fald, da hun med en lille times forsinkelse red ind på scenen i fuldt krigsornat på det, der skulle ligne en sort enhjørning.

Som en slags popmusikkens alien sendt af sted af »Mother Monster« for at erobre verden. Intet mindre. Scenariet var bygget op som et middelalderligt rollespil med en kæmpe borg, hvor Gaga, hendes dansere og det, der skulle forestille musikere piskede rundt og skiftede kostumer i én uendelighed.

Og det kan i sig selv sagtens være både imponerende og effektfuldt, hvis det ikke lige var fordi, man sad og følte, at man ligesom kunne have set det samme og meget flottere, hvis man tog til en teaterkoncert på Øster Gasværk. Det hele virkede på én gang lidt tarveligt og ikke volumiøst nok til en arena af Parkens størrelse.

Læg dertil, at Lady Gagas hitkatalog ganske enkelt ikke er stort nok til at holde en hel aften i kog. Efter at det hele var blevet indledt med »Highway Unicorn«, »Government Hooker« og »Born This Way« gik der udstyrsstykke i den, og Gaga måtte bruge uendelig meget krudt på sit mantra om, at hun er ligesom alle os andre og vi er som hende.

Og uanset hvor sympatisk det end må lyde i en forvirret teenagers øre, at man bare skal kaste sig ud i livet selv om man føler sig som en freak, så er det klichéer så tunge som møllesten, hun bygger sig selv op på.

Og koncertmæssigt fungerer det bare ikke, når man nærmest stopper musikken i et kvarter for at sidde om snakke med de hardcore Gaga-fans, der kaster mængder af plastiktelefoner, slik, bh'er og tøjbamser op på scenen eller bruger tid på at fortælle sin egne livshistorie om, hvordan hun var blevet hevet med rundt på barer og klubber i New York for at spille som lille.

- Hvis bare én tror på dig, så er det nok, som hun fortalte to konfuse 16-årige piger, hun havde fået op på scenen.

Lady Gaga er et fænomen, der forstår at spille på de rigtige tangenter. Hun bruger teenagelivets spirende seksualitet, hun bruger burlesque, hun bruger trangen til at klæde sig ud og lege en anden, end den man er. Og hun gør det dygtigt og sandsynligvis af et oprigtigt hjerte, men hvis man skærer ind til benet, så er der bare musikalsk ikke meget at komme efter.

Man blev denne aften løftet et kort øjeblik, da »Electric Chapel« blev fyret af, eller når man mærkede massesuggestionen i »Poker Face« og »Just Dance«, men det var kun en momentan følelse, for så skulle der lige klædes om og findes en motorcykel eller et andet udstyrsstykke frem samtidig med, at hun også lige skule huske at fortælle, hvor meget hun elskede Danmark. Jo jo.

Måske skulle Lady Gaga bruge nogle flere kræfter på at synge. Det kan der ligge mere symbolik i end en hel garderobe fyldt med diademer og kødkjoler. Denne aften viste desværre, at Lady Gaga er alt for meget kejserens nye klæder.

Hvad: Lady Gaga
Hvor: Parken
Hvornår: Søndag aften

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Må desværre give anmelderen ret......

Jeg havde ikke de store forventninger da jeg 2 dage før koncerten bestemte mig for at købe en billet til Lady Gaga af nysgerrighed. Det var nok også godt nok for når man kommer til en koncert må det forventes at musikken skal flyde i en hvis strøm med de pauser som nu skal til - det skete ikke her. Det må også forventes at der skal bygges en hvis stemning der skal løfte niveauet på koncerten. Når man så vælger at sidde og snakke på trappen som nævnt i 15 minutter og holde lange "kunst" pauser mellem nogle af sangene dør det hele en smule - sagt pænt.
2 stjerner synes jeg er helt passende for en tam omgang.
Det er vel fair at sige at jeg tog en chance ved at købe en billet - hvis Lady Gaga kommer til Danmark igen tror jeg at jeg vælger at blive hjemme og sætte en af hendes cd'er på anlægget.

 

Lady Gaga - sådan!

Selv om jeg er 67, er jeg en meget stor fan af SJAG (hendes 4 navne) som jeg kalder hende for mig selv. Jeg kender næsten alle hendes sange, idet jeg har fulgt hende i nogle år. Og koncerten var for mig en meget stor oplevelse. Flot performance. Kan ikke gøres bedre.

Mærkeligt med disse anmeldere. I BT var Steffen vildt imponeret, men i snobbede Berlingske, ja, da skulle anmelderen vist have holdt sig hjemme. En meget mærkelig negativ anmeldelse. Lady Gaga fortjener bedre. Hun er en lille og meget energisk kunstner. Helt sin egen. Hun er fantastisk. Og kalde det for kejserens nye klæder er nærmest en fornærmelse i mine ører.

Faktisk synger hun udmærket - og hun kan også spille klaver. Og så har hun virkelig fantasi med hensyn til tøj, som bliver udviklet/fremstillet på en sjov, fræk og smart måde. Hun er sexet, men på den gode måde. Hun tager ikke sig selv højtideligt. Det kunne anmelderen i Berlingske måske lære lidt af.

Østre Gasværk - meget flottere? Jeg forstår simpelthen ikke anmelderen, og han forstår tilsyneladende intet af denne pragtfulde Lady Gaga koncert denne søndag aften i Parken. Mine sidste ord skal være: Fy skam dig!

 

Fed koncert

Gaga kom, (for sent ja mega æv:() Men hun fyrede den af og holdt en fest for dem som var der. Jeg var ikke den store fan da jeg kom, men da jeg gik havde hun fået en stor stjerne hos mig. Jeg er 37 år, en hetero mand, og at se en stjerne som tager sig tid til sine fans på den måde det kræver respekt!
Gaga er gakket og skør og spøjs, men hun gør det på den fede måde. Fedt show, og god lyd i parken ?!? vildt at det overhovedet kunne lade sig gøre. The Darkness osm opvarmede var decideret en katastrofe lydmæssigt, så mine forhåbninger var lave før koncerten startede, men vildt at de lyd mænd kunne bringe lyden op på det niveau under Gaga
Fed koncert og kom du bare tilbage igen Gaga så køber jeg billet igen!

 

Fantastisk Lady Gaga koncert.

Jeg var til en fantastisk koncert oplevelse med Lady Gaga i parken i søndags.
Jeg synes at din anmeldelse I Berlingske igår Mandag, bærer præg af en stor mængde fordomme samt manglende respekt for de piger der selv synes at de var fantastisk heldige at komme op på scenen og møde deres idol.
Du vælger at kalde dem konfuse! . Lady Gaga inviterede dem ikke for sine blå øjnes skyld, men hun udviste mere respekt for dem og sit publikum end du gør!
Du skriver at hvis man kalder det for en koncert er det en fornærmelse mod den del af musiker standen ”der giver deres liv og blod i kunstens tjeneste”. Det var dog en omgang verbal flødeskum og kultur snobberi! Kom dog i øjenhøjde med den type musik, oplevelse og holdninger det er hun repræsenterer og døm ud fra det. Jeg synes egentlig at det gør dig uegnet til at anmelde koncerten, da det på mig virker som om du med dine mange negative udsagn allerede inden koncerten havde dannet dig din (negative) opfattelse af hende.

 

Lady Gaga Rules!

Igen en negativ kommentar, fra en som tydeligvis ikke har fantasi, til at sætte sig ind i, hvordan, det er at tilhøre en af de minoriteter, som Lady Gaga kæmper for..For vi var faktisk mange, der som jeg ikke var teenager, men en 43 årig som forstår hvad det er Lady Gaga, handler om, og kender hendes numre, og jeg føler ikke, at hun ikke har musik nok, til en koncert som den i går.. Prøv dog at se hele billedet, istedet for kun at se hvilke musik numre der har lagt højest på hitlisterne, og tænke lidt bredere, en dit snævre hr og fru danmark billedede..