Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 08/01/13

Kresten Osgood Og Hvad Er Klokken

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 8. jan 2013

Med trommeslageren Kresten Osgood svingende taktstokken, går Og Hvad Er Klokken denne aften på rov i jazzhistorien, og det bliver en idiosynkratisk tour de force i jazzhistorien.

Kresten Osgood (trommer) Jesper Løvdal (saxofon) Thomas Vang (bas) Ben Besiakov (piano)

Vær med når 4 af Danmarks mest nutidige jazzmusikere går løs på jazzens historie med improvisation og spontanitet. Som afslutning på temadagen, 7 steps 2 jazz, spiller "Og Hvad er klokken" med Ben Besiakov på klaver koncert på Jazzhouse. De er kendt for at spille hvad som helst og gøre det til "Og Hvad er klokken"-musik, og nu går det så ud over nogle af jazzhistoriens skatte. "Og Hvad er klokken" er et stærkt liveband med 15 år på bagen, og selvom de således har spillet sammen i to årtusinder, er deres musik sprællevende og uforudsigelig – ingen kan føle sig sikker.

Få mestrer som trommeslageren Kresten Osgood kunsten at boltre sig mellem free-jazz og populærmusik. I en årrække har han med sit ’festorkester’ Og Hvad Er Klokken tilført byens musikliv en række livgivende tiltag blandt andet i form af den tilbagevendende Musketer Festival. Og Hvad Er Klokken er Kresten Osgoods hovedband, ikke mindst i kraft af, at det har eksisteret siden 1998. Det grænseoverskridende debutalbum udkom i 1999. Bandet er kendt for dets flamboyante optrædener, hvor ingen kan føle sig sikker. Og Hvad Er Klokken er grundlæggende en trio, men optræder altid med én, og gerne med flere, gæstemusikere. Under gruppens faner er der sket så forskellige ting som koncert med 30 congasspillere under ledelse af Jacob Anderskov i musikalsk opposition, kærlighedskaravane gennem landet med danske sange, generel avantgarde og en hyldestkoncert til frimærker. Og Hvad Er Klokkens musik er meget omskiftelig og repetoiret har, udover Osgoods egne kompositioner, bestået af alt fra Ellington, Ornette Coleman og Ahmed Abdullah til Neil Young, Mike Stern og Bob Dylan. Og Hvad Er Klokken har også gentagne gange vist sig som et ustandseligt festorkester og alle husker koncerten til den århusianske Skib-o-høj festival. Gruppen har ligeledes vist tænder på den politiske scene hvor der under gentagne musketerfestivaller er blevet opfordret til kamp mod ligegyldighed, middelmådighed og selvtilstrækkelighed.

I den tid, hvor Og Hvad er Klokken har eksisteret, har der været et hav af gæstemedlemmer bla: Aske Jacoby, Allan Mortensen, Zlatko Burich, Butch Lacy, Cuong Vu, Søren Kjærgaard, Billy Preston, Peter Thorup, Jonas Struck, Maria Laurette Friis, Michael Blake, Peter Danstrup, Luther Thomas, T.S Høeg, Jeppe Skjold, Krister Johnsson, Kasper Tranberg, Niels Dahl, Nanna Luders, Niclas Knudsen, Henrik Sundh, Rune Funch, Prins Nitram, Jonas Muller, Emil DeWaal, Niels Skousen, Anders Provis, Marian Kønke Peter Dahlgren, Per Kristensen, Niels Præstholm, Jacob Anderskov, Laura Toxværd, Mark Dresser, Thomas Edinger, Ed Thigpen, Django Bates, Jens Bjørnkjær, Jon Meinild, Ned Ferm, Fessor og mange, mange andre.

LINE-UP
Kresten Osgood - trommer
Jesper Løvdal - saxofon
Thomas Vang - bas
Ben Besiakov - piano

Billet kan erhverves via:
http://jazzhouse.dk/jazzklub/kresten-osgood-og-hvad-er-klokken,

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register