Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 11/01/12

Koncerthuset, Koncertsalen

Koncerthuset, Koncertsalen

Emil Holms Kanal 20
2300 København S
 

 

 

 

  • Danmarks Radios nye koncertsal fotograferet 12. januar 2009 Foto: Heine A PedersenDanmarks Radios nye koncertsal fotograferet 12. januar 2009 Foto: Heine A Pedersen
Arkitekten Jean Nouvel er manden bag Koncertsalens interiør og udformning. Koncerthusets største sal har plads til 1800 mennesker til både klassisk og rytmiske koncerter.

DRs Koncerthus slog for første gang dørene op 17. januar 2009. Flagskibet i det store musikhus - som var omgivet af megen polemik i kraft af forsinkelser og budgetoverskridninger - var og er den imponerende, træbeklædte Koncertsal.

Koncertsalen er ligesom de øvrige studier tegnet af den franske arkitekt Jean Nouvel. Selv personaleområderne bag scenen bærer tydeligt præg af arkitektens hånd. Inspirationen til den 28.000 kvadratmeter store sal kom fra Berlinerfilharmonien, og de 1800 pladser i salen er placeret rundt om amfiscenen, så der er tydeligt udsyn til musikerne fra samtlige pladser.

Ved åbningen i 2009 fik salen nogle hårde ord om lyden med på vejen, men har man oplevet akustikken i Koncertsalen indenfor de seneste år, burde denne tidlige kritik dog være manet til jorden nu.

Koncerthuset fik en blåstempling kort før dens tredje fødselsdag, ikke mindst takket være Koncertsalens lyd, idet det anerkendte britiske, klassiske musikmagasin Gramophone, kårede Koncerthuset som et af verdens ti bedste.

“Huset er sandelig kvindelig indeni: glødende, med kurver og klædt i aromatisk rød og orange,” skrev Gramophone blandt andet om kåringen.

Koncertsalen er bygget med tanke på de klassiske koncerter, men en lang række rytmiske koncerter af både dansk og international oprindelse, finder også vej til salen, ligesom den hyppigt bliver brugt til tv-udsendelser og prisuddelinger.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

fantastisk koncertsal -

Helt igennem fantastisk koncertsal!
Når stedet ikke har fået 6 stjerner, er det fordi alt det udenoms virker totalt uoverskueligt.

Når forhallen med barerne er fyldt med mennesker er det ikke til at se, hvor garderoben er - måske, hvis du er over 1,80 m - men ikke, når du kun er ca 1,66!

Det er heller ikke så nemt at se skiltning til rulletrapper, elevatorer m.m. Man følger bare med strømmen og håber, man finder sin plads.
Når man tager elevator, mangler der også, at man kan se, hvilken etage, man er landet på. Det fremgår ikke ret tydeligt. Jeg var i tvivl - og så var jeg i tvivl om, hvilken vej jeg skulle gå ad en lang korridor for at komme til terresse D.

Bedre skiltning, tak!

Vi havde købt vin til pausen og fik at vide, den skulle stå i sektion 3 - men det var ikke til at finde, hvor sektion 3 var! Vi spildte en masse tid i pausen med at fare rundt og lede, eller finde nogen at spørge. Vi endte med bare at tage et af de glas, der var stillet frem - vi havde jo betalt..

Det ødelagde lidt af en ellers fantastisk koncert med champagnemusik, dans og sang!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Tilmeld dig AOKs musik og natteliv-nyhedsbrev. Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge. Bare skriv din email her.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester