Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 11/01/12

Koncerthuset, Koncertsalen

  • Danmarks Radios nye koncertsal fotograferet 12. januar 2009 Foto: Heine A PedersenDanmarks Radios nye koncertsal fotograferet 12. januar 2009 Foto: Heine A Pedersen
Arkitekten Jean Nouvel er manden bag Koncertsalens interiør og udformning. Koncerthusets største sal har plads til 1800 mennesker til både klassisk og rytmiske koncerter.

DRs Koncerthus slog for første gang dørene op 17. januar 2009. Flagskibet i det store musikhus - som var omgivet af megen polemik i kraft af forsinkelser og budgetoverskridninger - var og er den imponerende, træbeklædte Koncertsal.

Koncertsalen er ligesom de øvrige studier tegnet af den franske arkitekt Jean Nouvel. Selv personaleområderne bag scenen bærer tydeligt præg af arkitektens hånd. Inspirationen til den 28.000 kvadratmeter store sal kom fra Berlinerfilharmonien, og de 1800 pladser i salen er placeret rundt om amfiscenen, så der er tydeligt udsyn til musikerne fra samtlige pladser.

Ved åbningen i 2009 fik salen nogle hårde ord om lyden med på vejen, men har man oplevet akustikken i Koncertsalen indenfor de seneste år, burde denne tidlige kritik dog være manet til jorden nu.

Koncerthuset fik en blåstempling kort før dens tredje fødselsdag, ikke mindst takket være Koncertsalens lyd, idet det anerkendte britiske, klassiske musikmagasin Gramophone, kårede Koncerthuset som et af verdens ti bedste.

“Huset er sandelig kvindelig indeni: glødende, med kurver og klædt i aromatisk rød og orange,” skrev Gramophone blandt andet om kåringen.

Koncertsalen er bygget med tanke på de klassiske koncerter, men en lang række rytmiske koncerter af både dansk og international oprindelse, finder også vej til salen, ligesom den hyppigt bliver brugt til tv-udsendelser og prisuddelinger.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.