Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 01/02/13

Klassisk varieté

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 89870 1. feb 2013

Årets første show, hvor klassisk musik kan nydes i en uhøjtidelig og hyggelig atmosfære efter mottoet "Klassisk musik uden fletninger og plisseret nederdel". Kildevældskirkens krypt omdannes til en café med rimelige priser; på scenen fremføres et afvekslende program med klassisk musik, af og til afbrudt af andre underholdende indslag, og der afsluttes med gjaldende fællessang.

I programmet medvirker dygtige sangerinder: Helle Thun skaber norsk stemning; hun synger sange af Grieg og giver eksempler på ”kulning” – en slags nordisk jodlen, der i århundreder har været brugt til at sammenkalde kvæget i bjergene, og som også har været brugt kommunikativt ligesom indianernes røgsignaler. Elsebeth Dreisig er tilknyttet som solist på operaerne i København, Malmø og Aarhus og er kendt fra en mangeårig, strålende karriere. Pia Mia Larsen beretter om og synger musik af den danske guldalderkomponist Johanne Fenger, som en årrække var indlagt på Oringe Sindssygehospital. Her var en del af behandlingen, at hun blev nægtet adgang til hospitalets klaver og til at beskæftige sig med musik, hvilket for alvor gjorde hende syg.

Accordeonisten Adam Ørvad, som har vundet internationale priser for sit fremragende spil, spiller musik af J. S. Bach og Niels Viggo Bentzon (bl. a. kendt for jinglen, der lyder gang på gang i intercitytogene: ”D-Es-B”). Ida Marie Tjalve, som leder Bornholms Dukketeaterfestival, opfører et stykke, som engelske anmeldere betegner som Monty Pythonsk. Morten Deurell er skuespiller og tryllekunstner. Han diverterer med ”stand-up magi” – en blanding af stand-up, tryllekunst og skuespil. Ved flyglet sidder pianist Jørgen Ellegård Frederiksen som akkompagnerer og fremfører værker af Moskowski. Programmet præsenteres af byens skøreste konferencier Birgitte Getting (billede).

Billet ved indgangen: 100 kr. Pensionister og arbejdsløse kan i forsalg købe billet for 50 kr. på kirkekontoret og hos organist Gunnar Brønholt.

Billetter kan endvidere købes online på www.billetto.dk

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register