Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/04/11

Kålkællinger og tissetræer på årets Roskilde Festival

  • The Strokes er et af hovednavnene på årets Roskilde Festival. Foto: Mike BlakeThe Strokes er et af hovednavnene på årets Roskilde Festival. Foto: Mike Blake
  • Foto: Kasper Olsen
  • Foto: Anders Kristensen
Roskilde Festival har løftet sløret for resten af deres program, næsten i hvert fald. For der forhandles stadig kontrakter med 25-30 kunstnere.

Ved et pressemøde 12. april på Stengade afslørede Roskilde Festival næsten resten af programmet for årets festival. Der er stadig 25-30 navne, som endnu ikke kan offentliggøres, men i dag blev 68 kunstnere føjet til de i forvejen 128 tidligere offentliggjorte.

Øverst på plakaten kommer engelske Arctic Monkeys og newyorkerbandet The Strokes til at stå, mens yderligere 66 navne i alle genrer bliver placeret længere ned på plakaten.

Menneskelige brætspil og tissetræer
Festivalens talskvinde, Christina Bilde, kunne også fortælle om nogle af de ikke-musikalske tiltag, Roskilde Festival sætter i gang i år. Således opfører festivalen i år en kæmpe containerby med folkekøkken fra Kålkællingerne, brætspil med publikum som brikker, foredrag og andre aktiviteter, alt sammen med fattigdom som fokus.

Desuden gør festivalen mere ved toiletforholdene i år. Der kommer kvindeurinaler til kvinderne og såkaldte tissetræer til hankønnet, der mens de urinerer kan hygge sig med diverse underholdning i træerne.

En siddeinstallation med titlen Social Zone er også på tegnebrættet, og så fortalte musikchef Rikke Øxner mere om den allerede offentliggjorte nye intimscene med navnet Gloria. Her kommer man blandt andet til at kunne opleve en hel nat i trancens tegn, vel at mærke ikke den elektroniske version, men forskellige musikere, der vil spille publikum i trance hele natten igennem.

Læs mere på: roskilde-festival.dk