Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 10/01/13

Jenny Hval (NO) + support

Tidspunkt

Lørdag 4. maj. 2013, kl 21:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Folk/Blues/Country

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 10. jan 2013

Norsk musiks kompromisløse muse, Jenny Hval, præsenterer sit nye John Parish-producerede album i Jazzhouse. Den anmelderoste sangerinde og komponist kombinerer nordisk folk-melankoli, avantgarde og sfæriske lydbilleder i stil med Laurie Anderson, Kate Bush og P.J. Harvey.
Jazzhouse er stolte af at kunne præsentere en koncert med en af Nordens mest fremadskuende unge sangerinder i samarbejde med Smash!Bang!Pow!

Norske Jenny Hval har gennem de seneste år skabt et navn for sig selv som både forfatter, journalist og musiker både internationalt og i hjemlandet. Hendes seneste plade, “Viscera” (2011) udgivet på det progressive jazzlabel Rune Grammofon, fandt vej til listerne over årets bedste plader hos anerkendte musikmagasiner og -sites som Uncut og The Milk Factory og blev af musikmagasinet The Wire beskrevet som “a stunning achievement both conceptually and musically.”

Hendes kunst bliver ofte kaldt multidisciplinær, men i virkeligheden sammensyr Jenny Hval musiske, litterære, visuelle og performativer måder at udtrykke sig så de blir ét samlet og sømløst hele, der trækker vidt og bredt på avantgardejazz, krautrock og sangerinder som Laurie Anderson, Kate Bush og P.J. Harvey. Trods sin unge alder har Jenny Hval allerede skabt sig en kunstnerisk stemme, der er både påtrængende, tilgængelig og enormt kompleks – ofte alle tre dele på samme tid.

Jenny Hvals musik er kendetegnet ved en enorm bredde i udtrykket og ved at gå til grænserne: Til tider er den sfærisk og emmer af en nordisk folk melankoli, som på afslutningsnummeret ”Black Morning/Viscera” fra førnævnte plade, til andre tider er den støjrockende som på nummeret fra samme plade ”Portrait of the Young Girl as an Artist”, der vækker minder om Blonde Redhead.

Jenny Hval har netop færdiggjort sit fjerde studiealbum, ”Innoncence is Kinky”. Albummet udkommer til april og er produceret af ingen ringere end John Parish, der tidligere har produceret for navne som PJ Harvey, blandt andet på hendes enormt roste seneste plade ”Let England Shake” (2011), Giant Sand, 16 Horsepower, Goldfrapp og Sparklehorse.

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/28104/jenny-hval-no-support/,

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register