Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

jazz'n'Poetry: Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

Tidspunkt

Torsdag 6. jun. 2013, kl 21:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012

Én af Danmarks mest toneangivende digtere og veloplagt ung septet fremfører inspirerende lyrik og musik. Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter, der tog sit navn efter et digt i "City Slang", blænder op for en ny udgave af den populære koncertserie Jazz'n'Poetry i Jazzhouse med udgangspunkt i et ny fælles udgivelse.
Søren Ulrik Thomsen udgav i 2011 sin første digtsamling i ni år. Digtsamlingen hedder "Rystet Spejl" og har allerede solgt mere end 20.000 eksemplarer. Søren Ulrik Thomsen debuterede med digtsamling City Slang i 1981. Han står i dag som en af dansk lyriks betydeligste digtere. Det Glemte Kvarter tager med ro og respekt fat i digtene fra "Rystet Spejl" og akkompagnere forfatterens egen oplæsning. Desuden fremfører bandet gennem et mikstur af genrekompositioner skrevet med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens tidligere forfatterskab – herunder digtsamlingerne "Det værste og det bedste" samt "Nye Digt".

Samarbejdet mellem forfatter og band opstod, da bandet i 2010 havde komponeret musik til Søren Ulrik Thomsens lyriske del af forfatterskabet. Sammen har gennem de sidste par år optrådt for fulde huse på Louisiana Museum of Modern Art, Jazzhouse, Musikhuset Århus samt Skråen i Aalborg til stor begejstring for publikum og glæde for de optrædende selv. Derfor gik Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter i september måned i studiet for at indspille en plade, som vil blive udgivet i foråret 2013.

"Musikken bliver en slags sonisk zen-have om de perfekt beherskede digteriske udsagn om kort væren og lang ikkeværen. Det er sirligt revet i tidens sand, men det er levende." (Kim Skotte, Politiken)

OM DET GLEMTE KVARTER
Det Glemte Kvarter er et syv-mands orkester med Mikkel Grevsen som kapelmester. Navnet har de fundet i netop Søren Ulrik Thomsens digtsamling “City Slang” fra 1981. I digtet lyder det:

I et glemt kvarters blå bombetomt
flakker jeg søndag eftermiddag, efterår,
busserne ligger med bunden i vejret
rustne og fulde af rådden regn
fra porte og mørke køkkenruder
vender gamle kærester
ansigtet mod mig, rækker hænderne ud
i det blå

Bandet samledes i 2010 omkring deres fælles interesse for lyrikbaseret musik. Efter en række koncerter erfarede bandet, at publikum gerne vil have velskrevet lyrik - pakket ind i forståeligt musik. På den måde opstår et helt tredje udtryk, som giver en tryllebindende aften med velformuleret og inspirerende lyrik og musik. Publikum bliver taget med på en rejse gennem erindringens slørede lys, til 70'ernes København, Nørreports blå korridorer, dødens uendelighed og hverdagens forunderlige gentagen.
"Søren Ulrik Thomsen dirigerer ordene frem med sin højre hånd og dansende fingre i luften. Musikken er melodisk, rundgange, figurer gentager sig, der er plads til begge dele, ord og toner. Mine sanser frøs til is." (Thomas Søie Hansen, Berlingske Tidende)
LINE-UP
Søren Ulrik Thomsen - Oplæsning
Maja Hartnack - Vokal
Malene Brask Olsen - Klarinet, Basklarinet
Mikkel Grevsen - Trompet
Anders Kirkegaard - Guitar
Janus Rønn Lind - Klaver
Jesper Thorn – Kontrabas, el-bas, cello
Terkel Nørgaard - Trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27717/jazznpoetry-soeren-ulrik-thomsen-d...

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register