Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

Jazz'n'Poetry: Jørgen Leth & Reverse

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012

Digteren, filminstruktøren og cykelkommentatoren Jørgen Leth, der selv har et meget passioneret forhold til jazz og blandt andet har været aktiv jazzanmelder, giver koncert med det unge danske band Reverse.

Jørgen Leth (recitation) Aske Drasbæk (saxofon) Søren Gemmer (klaver) Jesper Thorn (kontrabas) Terkel Nørgaard (trommer)
Som filminstruktør, forfatter, digter og journalist har Jørgen Leth i en menneskealder med sin dynamiske kreativitet og sit åbne sind nedbrudt skellet mellem liv og kunst, medier og mennesker. Uanset om det drejer sig om eksperimenter med filmformen, cykeldokumentarer eller litterære udgivelser.

Leth studerede litteratur og antropologi, inden han fra 1959 arbejdede som jazz-, teater og filmanmelder for førende danske dagblade. I 1960'erne var Leth med til at grundlægge den eksperimenterende filmgruppe ABCinema og har siden lavet mere end 40 film. Jørgen Leth kan i år fejre sit 50 års forfatterjubilæum med mange udgivelser bag sig. Herudover har Leth i nyere tid bidraget til spoken word-musikudgivelser i samarbejde med flere musikere.

Leth besøgte senest Jazzhouse til Jazz'n'Poetry i september, hvor han, i samarbejde med Jakob Bro og en særligt sammensat ensemble, croonede sig kronologisk gennem sit lyriske virke. En audiopoetisk aften, der til publikums fornøjelse samtidig formåede at indfange jazzens improvisatoriske nerve. Den 27. april gentager Leth succesen omgivet af bandet Reverse.

Reverse blev i 2011 samlet på initiativ af trommeslager og komponist Terkel Nørgaard og spiller moderne jazz med en stærk melodik, der sammen med nordens mystik og den amerikanske altfavnende rytmik danner rammen for deres univers. Siden da har gruppen spillet flere koncerter til blandt andet VinterJazz 2012 og Copenhagen Jazz Festival 2012.

LINE-UP
Jørgen Leth - Resitation
Aske Drasbæk - Saxofon
Søren Gemmer - Klaver
Jesper Thorn - kontrabas
Terkel Nørgaard - Trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27752/jazznpoetry-joergen-leth-reverse/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register