Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Musik | 11/09/12

Jack White slog gnister på Frederiksberg

 • Det er kun få måneder siden, Jack White sidst spillede i Danmark. Da foregik det på Orange Scene på Roskilde Festival. Arkivfoto   Foto: Andreas Beck

  Det er kun få måneder siden, Jack White sidst spillede i Danmark. Da foregik det på Orange Scene på Roskilde Festival. Arkivfoto  

  Foto: Andreas Beck
Amerikaneren gav endnu en opvisning i sin rå og viltre musikalitet mandag aften i Falconer Salen.

...

Der er ikke mere end et par måneder siden, Jack White spillede på Roskilde Festival. En glimrende koncert med en hovedperson i hopla, men også en aften plaget af alt for lav lyd foran Orange Scene. Så for nogle af os var der tale om en lille revanche, da den blege guitarvirtuos igen satte stikket i guitaren og skruede op for forstærkeren i Falconer Salen mandag aften.

Endelig mulighed for at få den oplevelse, man ikke kunne andet end føle sig en anelse snydt for på Dyrskuepladsen.

Denne aften blev den stiligt klædte White suppleret af sit mandlige backingband Los Buzzardos, mens hans kvindelige ditto The Peacocks sad over. Idéen med at have to forskellige grupper med på tour er selvfølgelig sjov og tjener formentlig til Whites adspredelse, men den store forskel mellem de to bands var ikke helt til at få øre på som publikum. Men at White kun samler de bedste spillere omkring sig, var der ingen tvivl om.

Brandgodt selskab
Hvad, vi fik, var en gnistrende veloplagt opvisning i rå musikalitet. Med Jack White som det uomgængelige midtpunkt naturligvis. Hans guitarspil har alle dage været i en klasse for sig, men det, der gør ham så forbandet fin, er, at han er klog nok til ikke at tage musikken som gidsel i sit eget spil. Vel sætter han sig selv i scene, men han er ikke selviscenesættende på bekostning af det samlede udtryk. Han synes derimod at søge det sublime gennem det viltre samspil med sine medmusikanter. Hvilket da også lykkedes formidabelt i store dele af koncerten.

Udover hovedparten af numrene fra dette års »Blunderbuss«-album bød aftenen også på velvalgte gensyn med gamle The White Stripes-numre som »Hotel Yorba« og »The Hardest Button To Button« samt små afstikkere til sideprojekterne The Raconteurs og The Dead Weather. Ikke alt materialet holder niveau rent sangskrivningsmæssigt, men leveringen var der ikke en finger at sætte på. Det var spillevende, kradsbørstigt og båret af en overlegen løssluppenhed, som kun de bedste musikere besidder.

»Seven Nation Army« rundede naturligvis aftenen af, og herefter var der ikke andet for end blot at konstatere, at halvanden time med Jack White elementært set bare er brandgodt musikalsk selskab. Kom snart igen.

Hvad: Jack White
Hvor: Falconer Salen
Hvornår: Mandag 10. september

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer