Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/13

Intimkoncert med SOFIA HEDIA

Tidspunkt

Tirsdag 17. dec. 2013, kl 20:00

Library Bar, Plaza Hotel ved hovedbanegården

Bernstorffsgade 4
1577 København V
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Las Thomsen 13. dec 2013

“Sofia Hedia blæste mig bagover med sin stemme…”. Citat : Søren Huss. Det var starten til et samarbejde, hvor Søren blev en slags mentor for Sofia i sangskrivningen omkring hendes album “De Elskende” der udsendes i den kommende uge. Søren Huss tog hende også med som opvarmning på sin turné, hvor de sammen sang et af hendes numre “Hudløs”. Et nummer Sofia siden indspillede til albummet sammen med Jonas Petersen (Hymns From Nineveh).

Sofia Hedia´s musikalske historie trækker linjer helt tilbage til hendes tunesiske farmor, der var landsbyens lejlighedssanger og historiefortæller. Sofia arvede som barn farmor´s klaver og den magiske lyd der kom ud ved berøringen, startede for alvor et liv i tonernes verden. Hun uddannelse sig siden som pianist og sangskriver på Jysk Musikkonservatorium og har undervejs skrevet sin egen musik og optrådt med den i forskellige bandsammenhænge, dog aldrig med hende som sanger og altid på engelsk. Først i 2011 forsøgte hun sig med en solistkarriere og lavede sammen med Dennis Ahlgren (Tina Dickow m.fl.) et album, som af personlige årsager aldrig kom på gaden.

Under sin afsluttende eksamen på konservatoriet, mødte Sofia pianisten Christoffer Møller (Tim Christensen, Søren Huss, Julie Maria m.fl.). Han hørte hendes sange og foreslog at hun kontaktede Søren Huss, der kunne give kvalitativ sparring på materialet. Søren blev en slags mentor for den 29-årige sangerinde og motiverede hende til at skifte synge på dansk frem for engelsk. Et råd, som ifølge Sofia, giver hende nærvær og mod til at skrive om det, der virkelig kan mærkes: Smerte, håb, tro, kærlighed, tvivl og de udfordringer, man som voksent menneske ofte står over for.

Sofia Hedia nu klar til at følge op på sin anmelderroste EP fra sidste efterår. Ikke blot spåede Gaffa hende til at blive en af de store i 2013 – Sofias EP røg til tops på albumhitlisten.

Albummet har bred spændvidde både musikalsk og tekstmæssigt og bevæger sig fra det intime og afpillede i duetten Hudløs til det nærmest elektrisk bombastiske titelnummer. Sofia tilføjer : ""De Elskende" handler både om det nære ved køkkenbordet og i den store universelle kærlighed, om at lade sig bevæge, rive med og slippe kontrollen, når man er kommet til kort over for hinanden, så man fra et nyt udgangspunkt kan vokse og styrkes både hver for sig og sammen."

Albummet er blevet til i Medleystudiet sammen med Jakob Groth og Søren Mikkelsen.

Se videoen til singlen her : https://www.youtube.com/watch?v=8BUWtN6lO5I

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester