Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/12/12

Indie-klassisk med The National

  • Foto: Keith Klenowski Foto: Keith Klenowski
Sjællands symfoniorkesters serie af koncerter, der vender det klassiske koncept på hovedet, får denne gang besøg af to brødre fra The National.

Sjællands symfoniorkester søsatte sidste år en helt ny programserie under titlen 60 minutes. Konceptet blev skabt for at nedbryde nogle af de lidt støvede fordomme, der måtte være om at gå til klassisk koncert. Der blev hentet inspiration fra den rytmiske måde at gøre tingene på og selve hovedprogrammet blev skarpt skåret til en times varighed.

Med hensyn til indholdet, så blev posen også rystet godt og grundigt. Det er ikke til 60 minutes, at man finder de klassiske hovedværker - i hvert fald ikke i den form, vi kender dem. I stedet valgte arrangørerne at lave et skiftende tema, med skiftende gæster eller hovedpersoner, ofte fra den rytmiske musik, for at se hvad der kunne opstå af sammensmeltningen af de to kunstformer.

Det er nu blevet til en række meget spændende koncerter og næste kapitel bliver formentlig ingen undtagelse. Sjællands symfoniorkester får nemlig besøg af de to brødre Aaron og Bryce Dessner, som normalt er at finde i det amerikanske indie-rockband The National, der flere gange har besøgt København.

Det er brødrenes guitarkoncert ‘St. Carolyn By The Sea’ fra 2011, som danner udgangspunkt for denne 60 Minutes. Koncerten er skrevet med inspiration fra Jack Kerouacs roman ‘Big Sur’ og det bliver første gang værket bliver opført med symfoniorkester.

Men ikke nok med det. Man får også lejlighed til at høre Radiohead guitaristen Johnny Greenwoods værk ‘Popcorn Superhet Reciever, som han skrev da han blev hyret af BBC til at skrive en række klassiske værker.

Både Greenwood og Dessner brødrene er en del af den voksende indie-klassiske bølge, der, hvor rockmusikere prøver kræfter med den klassiske genre. Alle tre er inspireret af den grænsesøgende komponist, Steve Reichs og også hans komposition ‘Variations for Winds’ er på aftenens program.

I det hele taget er der tale om en enestående koncert, man næppe får mange chancer for at opleve, så hvis ikke julefrokosten kalder, bør man benytte denne lejligheden for at deltage i en anderledes musikalsk oplevelse.

Som sædvanlig er der lounge før hovedprogrammet, hvor man kan møde de optrædende og høre lidt ekstra musik. Der kan også bestilles den særlige 60 minutes menu. Se mere her

Næste 60 Minutes bliver 25. januar, hvor DJ Noize bliver solist i Gabriel Prokofievs ‘Concerto for Turntables and Orchestra’.

Hvad: 60 Minutes of the Dessners
Hvor: Musikkonservatoriets Koncertsal
Hvornår: 14. december, kl. 19.30
Hvordan: 200 kr. på Billetten - Unge u.25: 100 kr.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register