Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 21/11/12

Gysermusik i Koncertsalen

  • Den engelske filminstruktør Sir Alfred Joseph Hitchcock under et besøg i København. Foto: Kurt PetersenDen engelske filminstruktør Sir Alfred Joseph Hitchcock under et besøg i København. Foto: Kurt Petersen
Der er hårrejsende musik i DRs fine koncertsal når DR SymfoniOrkestret spiller musik fra gyserinstruktøren Alfred Hitchcocks film.

At musik er en uundværlig del af en films virkemidler, burde stå klart for enhver. Men for at forstærke billedernes stemning, bruger nogle instruktører mere energi på at give deres film det helt rigtige lydspor end andre. En af disse var gysermesteren Alfred Hitchcock.

Hitchcock var meget omhyggelig når han valgte komponister til sine film og nogle af hans mesterværker byder da også på filmtemaer, som er blevet klassikere. En række af disse temaer kan man høre uden tilhørende billeder når DR SymfoniOrkestret med den filmglade amerikanske dirigent John Mauceri i spidsen, inviterer til to aftener med Hitchcocks filmmusik i centrum.

Man kan blandt andet høre Bernard Herrmanns fantastiske musik til filmene ‘Psycho’ og ‘Spellbound’, samt musik fra de østeuropæiske komponister Franz Waxman og Miklos Rosza, som Hitchcock valgte til at skabe musik til nogle af sine tidlige film.

Man vil formentlig opleve, at musikken, der bliver præsenteret disse aftener i sig selv kan få de små nakkehår til at rejse sig, selv uden Hitchcocks billeder. Men har man solide nerver, så venter der en lidt anderledes koncertoplevelse, som man ikke støder på hver dag.

Hvad: DR SymfoniOrkestret spiller gysermusik
Hvor: Koncertsalen
Hvornår: 23. og 24. november, kl. 19.30 og 16.
Hvordan: 130 - 480 kr. på Billetlugen

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register