Føj til favoritter Del Send
Musik | 29/11/17

Guide: 10 hyggelige julekoncerter i København

  • Både Gulddreng og Camerata Kor synger julen ind i København. Foto: Torben Christensen / Linda Kastrup

    Både Gulddreng og Camerata Kor synger julen ind i København.

    Foto: Torben Christensen / Linda Kastrup
Der er julemusik for en hver smag på de københavnske scener og spillesteder. AOK viser vej til gode koncerter.

Gratis koncert til juleindkøbene

Mere end 300 korsangere og Danmarks Underholdningsorkester sørger for musik til julegaveindkøbene på Fisketorvet lørdag 2. december. Det er gratis at lytte med, og man er også velkommen til at skråle med - bl.a. på sange som »Det kimer nu« og »Søren Banjomus«. Selv om det ikke er luciadag, indledes der med luciaoptog, som bevæger sig rundt i centret fra kl. 11.40. Koncerten begynder kl. 12.

Hvad: Julekoncert
Hvor: Fisketorvet, Havneholmen 5, København V
Hvornår: Lørdag 2. december kl. 12

Læs også: Guide: Her kan du gå på julemarked i København


Jul som i 1620

Søndag 3. december er det også tilladt at synge med, når Trinitatis Kirke danner rammen om en luthersk julegudstjeneste, der byder på kor- og orkesterkoncert. Her opføres »Messe for julemorgen« af Michael Praetorius, og hvis man vil synge med på koralsatserne, kan man møde op en halv time før koncertens begyndelse, hvor der øves. Billetprisen er 140 kr. + gebyr.

Køb billet her.

Hvad: Julemesse
Hvor: Trinitatis Kirke, Købmagergade 52A, København K
Hvornår: Søndag 3. december kl. 16


Julekoncert støtter et godt formål

Bryd Tavsheden holder velgørenhedsjulekoncert i Stærekassen 6. december, hvor Gulddreng, Amalie Dollerup, operasanger Peter Lodahl og et gospelkor kommer og synger. Derudover kommer hypnotisør Jan Hellesøe og laver tricks med vores hjerner, og Rasmus Botoft underholder med indslag fra »Rytteriet«. Ghita Nørby læser et juleeventyr op, og der vil være dansebørn, der optræder med forskellige danse. Thomas Skov er aftenens konferencier og sørger for den gode stemning. Alle artister stiller op uden betaling, men med formålet om at samle penge ind.

En billet koster 300 kr., og pengene går til Bryd Tavshedes forebyggende, rådgivende og hjælpende arbejde med voldsramte børn og unge.

Køb billet her.

Hvem: Bryd Tavsheden
Hvor: Stærrekassen, Tordenskjoldsgade, København K
Hvornår: Onsdag 6. december kl 17.15


Julehymner på Christianshavn

Tilbage i 2011 udgav det danske folkband Hymns from Nineveh julepladen »Endurance in Christmas Time«. Da albummet sidste år kunne fejre fem års jubilæum, valgte bandet at sende det på gaden igen og spillede samtidig to udsolgte julekoncerter i København. Nu gentages successen. Det sker i Christians Kirke på Christianshavn lørdag 9. december kl. 20, og billetter koster 225 kr. per stk.

Køb billet her.

Hvem: Hymns from Nineveh
Hvor: Christians Kirke, Strandgade 1, København K
Hvornår: Lørdag 9. december kl. 20

Læs også: Guide: Find vej til Malmøs bedste julehygge


Kom i julestemning med Kurt Ravn

Fra 12. november til 19. december kan man komme til julekoncert med Kurt Ravn, når han turnerer landet rundt med sit nye album »Årets Julekoncert«. 12. december gæster han København. Her kan man opleve ham sammen med pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen til en munter, men også meget stille og inderlig julekoncert med kendte sange og -salmer. Billetprisen er 215 kr.

Køb billet her.

Hvad: Kurt Ravn julekoncert
Hvor: Holmens Kirke, København K
Hvornår: 12. december kl. 17

 


Norsk favorit juler i Vega igen

Det er efterhånden blevet en tradition, at den norske sanger og sangskriver Thomas Dybdahl gæster Vega op til jul. Og i år er selvfølgelig ingen undtagelse. Lørdag 16. december fyldes Store Vega med såvel juletoner som Dybdahls melankolske og stemningsfulde sange, og man skal være ude i god tid, hvis man vil sikre sig en billet. Prisen er 320 kr. + gebyr.

Køb billet her.

Hvem: Thomas Dybdahl
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, København V
Hvornår: Lørdag 16. december kl. 20

 


Jul med Motor Mille

Der er julekoncerter for både børn og voksne på Nørrebro Teater 16. og 17. december. Her er det Motor Mille fra Ramasjang, der sammen med et band står for juleløjerne, og der er både sang, musik og dans på programmet. Showet er egnet for alle over fire år, og billetpriserne starter på 40 kr.

Køb billet her.

Hvad: Motor Milles Julekoncert
Hvor: Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, København N
Hvornår: Lørdag 16. december kl. 11 og søndag 17. december kl. 10

Læs også: Guide: Seks juleforestillinger for børn

 


Den store klassiker

Kammerkoret Camerata fører an, når du endnu engang kan nyde en af julens allerstørste musikklassikere - nemlig Händels Messias. Det sker tre aftener i december i Holmens Kirke, og billetter koster 240 kr. + gebyr. Der er unummerede siddepladser, så det anbefales, at man kommer i god tid.

Køb billet her.

Hvad: Händels Messias
Hvor: Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, København K
Hvornår: 17., 18. og 21. december

 


Syng julen ind

Holder man julefri fra 22. december, kan man starte ferien med at synge julen ind i selskab med Det Kongelige Kapel. Det foregår i Operaens største sal, og varighed er cirka en time. Billetter koster 260 kr. per stk.

Køb billet her.

Hvad: Syng julen ind
Hvor: Operaen, Store Scene, Ekvipagemestervej 1, København K
Hvornår: Fredag 22. december

 


Koncert, klejner og julebingo

Når kalenderen siger lillejuleaften, skruer Pumpehuset gevaldigt op for julehyggen. Der er både klejner, julebingo og gløgg i stride strømme, og så spiller bodegabandet Humørekspressen op til dans. Billetter koster 150 kr. + gebyr per stk.

OBS: Arrangementet er rykket.

Køb billet her.

Hvad: Julestue med Humørekspressen
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, København V
Hvornår: Lørdag 23. december kl. 21