Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 24/03/11

Group Doueh (Western Sahara)

  • Foto: Ikke oplyst
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 24. mar 2011

Group Doueh centrerer sig om guitarist Bamaar Salmou – en gådefuld ørken-reinkarnation af Jimi Hendrix, hvis meditative og hypnotiske sound har vundet mange fans i både Europa og USA.

Group Doueh (udtales: »Doo-way«) er fra Dakhla i Vestsahara. Gruppens lyd er forankret i den traditionelle vestsaharanske Hassania-musik, men er samtidig helt sin egen. Musikken deler ophav med maurisk musik, men Group Doueh har formået at rive sig fri af ophavets spændetrøje, med en fyrig og avantgardistisk tilgang til folkemusikken, der inkorporerer pop og rockelementer på en måde, der normalt ikke høres i regionen.

Group Doueh har spillet sammen i over 20 år og har gennem årene afvist adskillige tilbud fra den “etablerede musikindustri”, for som Bamaar Salmons siger: “Well there really is no industry. I am an industry unto myself. I record music and have two shops that sell music to the community.”

Det var først efter en lang snak med Sublime Frequencies i Bamaar Salmous hus i Dakhla, at Doueh sagde ja til at få sin musik udgivet. Det var mange uden for gruppens community glade for.

Group Doueh er lyden af psykedelisk guitarrock som det lyder, når ressourcerne er sand og stedet Sahara.