Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 20/11/12

Gotye i Falconer Salen

  • Foto: James Bryans Foto: James Bryans
21. november giver Gotye koncert i Falconer Salen. Sangeren blev verdenskendt på sangen ‘Somebody That I Used to Know’ sidste år.

“Den sang har jo givet mig alverdens muligheder. Den har betydet at jeg nu kan rejse verden rundt med min musik og den har åbnet en masse døre for mig. Når man hitter med noget, er der sjovt nok mange ting, der pludselig bliver meget nemmere, eller muligheder, der kommer til en helt uden, at man behøver at gøre noget for det,” fortæller Gotye over telefonen fra San Fransisco, hvor hans turné i skrivende stund befinder sig.
“Bagsiden af medaljen er jo selvfølgelig, at jeg også har mindre tid til at være sammen med mine venner og min familie.”

Sangen, Goyte refererer til er naturligvis ‘Somebody That I Used To Know’, som pludselig dukkede op på Youtube med en effektiv video, hvor Gotye lader sig selv indgå i et vægmaleri. Sangen og videoen fik så meget opmærksomhed, at den øjeblikkeligt gjorde Gotye til et verdensomspændende fænomen. Videoen er blevet set over 335 millioner gange på Youtube og sangen endte i top ti listen i over 30 lande, ligesom den med 10 millioner kopier, er den mest solgte digitale single nogen sinde.

Så man kan roligt sige, at Gotye har ramt plet med sangen, som også fik et ekstra boost, da bandet Walk Off The Earth lavede et andet youtube hit, hvor fem personer spiller ‘Somebody That I Used To Know’ på den samme guitar samtidig.

“Ja, den hjalp også til og det var en sjov idé at lave sangen på den måde. Faktisk fik bandet en pladekontrakt på baggrund af den video. Og internettet er et fantastisk medie til at få sine ting eksponeret, det behøver ikke at kræve det helt store budget og der bliver færre og færre tv stationer, som viser musikvideoer, så internettet er en perfekt, kreativ platform,” mener Gotye, som hjemme i privaten hedder Wouter De Backer.

Selv om det brede publikum først opdagede Gotye med ‘Somebody That I Used To Know’, er han dog langt fra nybegynder på den musikalske scene. Den belgisk fødte australier har udgivet to album i eget navn på et mindre pladeselskab, og er også aktiv i sideprojektet The Basics. Gotye, hvis stemme er blevet sammenlignet med alt fra Sting og Peter Gabriel til Bon Iver, har da også opnået pæn succes i hjemlandet med de tidlige plader, men det var i høj grad ‘Somebody That I Used To Know’, der satte ham på det musikalske verdenskort.

Men når man rammer så bredt et publikum så pludseligt, lurer faren vel også at blive et såkaldt ‘one-hit-wonder’, eller med sangerens egne ord at blive "bare én man kendte en gang".

“Det er selvfølgelig en mulighed,” siger Gotye.
“Men selv om jeg har ramt et meget bredt publikum med denne sang og er blevet en kommerciel succes, så har jeg aldrig lavet musik med det for øje. Musikken bliver primært skabt for mig selv og hvis den bliver en succes i andres øjne, så er det fantastisk - lige som det er sket med ‘Somebody That I Used To Know’. Men hvis den ikke gør, så er det også ok. Hvis opmærksomheden forsvinder, så vil jeg nok ikke gå helt ned med flaget, jeg vil stadig lave musik og under alle omstændigheder vil jeg nyde, at jeg har haft en fantastisk periode i min karriere på grund af denne sang.”

21. november kan man altså høre ‘Somebody That I Used To Know’ og en række af Gotyes andre sange live for første gang i Danmark.

Hvad: Koncert med Gotye
Hvor: Falconer Salen
Hvornår: 21. november, kl. 20
Hvordan: 380 kr. på Billetlugen

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register