Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 20/04/18

Gospel for fuld skrue i Tivoli

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Oplevelser 20. apr 2018

Danmarks største gospelfestival har i år 10-års jubilæum i Tivoli, og fylder Haven med korsang fra over 1.800 gospelentusiaster.

I anledning af 10-års jubilæet, lægger det tyske gospelkor ’Gospel Im Osten’ vejen forbi. Med sine 320 korsangere, sætter det tyske kor et internationalt præg på dette års festival. Tivoli Gospel Festival synges i gang af ’Joyces’, der optræder på Pantomimeteatret lørdag d. 21. april klokken 11.30.

Lørdag d. 21. april skydes Tivoli Gospel Festival i gang for 10. gang, og man mærker for alvor fællesskabet og gospelglæden boble denne weekend. Til festivalen kan man opleve de 29 gospelkor, der lægger vejen forbi Haven, og smitter med deres sangglæde. Det er en stor begivenhed indenfor gospelmiljøet, og gospelkorene ser hvert år frem til at mødes, og blive inspireret af hinandens koncerter. Alt lige fra børne- og seniorkor til amatør- og semiprofessionelle kor deltager henover weekenden.

Mange af korene oplever det som noget helt særligt, at være sammen med andre mennesker med samme passion. Der skabes en diversitet i korene, idet sangerne har forskellige jobs-, alder-, og familieforhold. Den følelse, der opstår ved at synge gospel, betyder også meget for kun 13-årige Asta Heinsbo, fra koret ’Gospellights’, som siger: ”Jeg synger gospel fordi jeg synes det er rigtig sjovt, og jeg får mange nye venner. Det fede ved at synge gospel er, at man kan være seriøs og samtidig have det rigtig sjovt.”

Tivoli Gospel Festival er den første og største af sin slags, der fokuserer på at repræsentere et bredt udsnit af danske og også udenlandske gospelkor. Festivalen byder på gospel for enhver smag, og siden 2008 er gospelsangere fra hele landet hvert år strømmet til Tivoli, for at opleve rytmer og toner, når alle korene samles.

Sara Broberg, Korleder for ’Gospelkoret UpRising’, siger:
”Vi har deltaget i Tivoli Gospel Festival i en del år, og vi elsker at være med, fordi det styrker vores fællesskab at være "på tur" udenfor Holbæk. Der er en ganske særlig vibe til stede i haven, da vi allesammen synger gospel, og har derfor noget til fælles, også med dem man ikke kender.”

Mange har før forbundet gospelmusikken med en amerikansk tradition, men genren har for alvor gjort sit indtog i Danmark de seneste par år. Under Tivoli Gospel Festival er der mulighed for at opleve alt fra de mere intime gospelkoncerter til storslåede koncerter, der rummer gospelkor på helt op til 320 entusiastiske korsangere. Der er både børne-, ungdoms- og voksenkor repræsenteret på de 3 scener; Plænen, Pantomimeteatret og Orangeriet.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort