Føj til favoritter Del Send
Musik | 08/01/18

Glem fyldte festival-dasser: Roskilde Festival får nye wc-øer

  • ARKIVFOTO: Toiletforholdene lader noget tilbage at ønske når papirrullerne er tomme. Foto: Nils Meilvang

    ARKIVFOTO: Toiletforholdene lader noget tilbage at ønske når papirrullerne er tomme.

    Foto: Nils Meilvang
  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
  • Roskilde festival 2007. Toilet på campingområdet. Foto: Liselotte SabroeRoskilde festival 2007. Toilet på campingområdet. Foto: Liselotte Sabroe

Efter 46 år kommer der endelig træk og slip til campingområdet. Roskilde Festival skifter de tradtionelle mobile toiletter ud med træk og slip-wc'er med rindende vand og strøm.

Det skriver SN.dk.

Der er godt nyt, hvis man hører til typen, der foretrækker at se sin afføring forsvinde, når den har forladt kroppen. Den danske musikfestival Roskilde Festival barsler nemlig med en mindre revolution på fronten for personlig hygiejne. Allerede til sommer vil de ellers så udskældte das-toiletter blive udskiftet med træk og slip på campingområdet, hvor festivalgængerne bor i telte.

- Lige nu er vi ved at lave 23-25 »øer« ude på campingpladsen, hvor der bliver ført vand og strøm frem til. Dermed kan vi vinke farvel til de gamle former for toiletter. De nye toiletter bliver i stil med dem, publikum har kunnet opleve inde på musikpladsen. Det tror vi, publikum vil betragte som en meget stor forbedring, siger Henrik Bondo, der er direktør i arealdivisionen på Roskilde Festival til sn.dk

Roskilde festival 2007. Toilet på campingområdet. Foto: Liselotte Sabroe

Ud over de nye toiletter, så kommer de nye wc-øer også med en række urinaler, hvor lettere besøg kan aflaste presset på de aflukkede toiletter, hvor man kan sidde for sig selv. Samtidig med den omfattende kloakering, så kommer der også mulighed for master med lys.