Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 29/03/12

Glasbjergene

Brugeromtale
Oprettet af: Statens Museum for Kunst 29. mar 2012

Billedkunstnere, forfattere og komponister har på tværs af kunstarterne altid fundet inspiration hos hinanden. I ”Glasbjergene” kommer dette til udtryk, når 12 anerkendte danske 1900-tals-malerier bliver tolket som digte og efterfølgende sat i musik. Lyt, se og oplev hvordan kunstformerne blandes på en eksperimenterende måde, når komponist John Høybye sammen med et kor på 100 sangere og en jazz kvartet vil gøre udvalgte værker til genstand for musikalsk og kunstnerisk opmærksomhed søndag d. 15. april kl. 14 på museets Scene.

Om Glasbjergene
Glasbjergene er et tværgående samarbejde, der eksperimenter og blander forskellige kunstarter. Til alle tider har billedkunstnere, forfattere og komponister hentet inspiration fra hinanden, og Glasbjergene er netop et resultat af dette. Forfatter Eva Chortsen har udvalgt 12 kendte malerier og tolket dem i 12 digte, som komponist og dirigent John Høybye efterfølgende har sat i musik.

En samlet treenighed
Når Statens Museum for Kunst byder velkommen til koncert på museets Scene vil John Høybye medvirke med et stort kor bestående af 100 sangere fra korene Nordlys, Tritonus og MaJazz. Kunstnerne hvis malerier bliver tolket, er aktuelle i tredje etape af de nye præsentationer af samlingerne: Dansk og International Kunst efter 1900, hvor blandt andet Asgar Jorns og Jens Søndergaards værker bliver set – og hørt! Torben Olander vil gennem koncerten sørge for, at de forskellige malerier bliver visuelt akkompagneret i form af computeranimerede gengivelser af de udvalgte værker. Kom og oplev hvordan billede, lyd og ord indgår i en samlet treenighed, når Glasbjergene indtager scenen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register