Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 02/02/11

Gasolin teaterkoncert

  • Gasolin' teaterkoncert Foto: Liselotte SabroeGasolin' teaterkoncert Foto: Liselotte Sabroe
Der er glædeligt gensyn med verdens første teaterkoncert, 'Gasolin' i Amager Bio 5. februar.

I 1994 sad teaterdirektør og instruktør Nikolaj Cederholm og musiker Kåre Bjerkø på Dr. Dante (det nuværende Aveny-T) på Frederiksberg og fik idéen til verdens første teaterkoncert. De to idétagere skrev hermed teaterhistorie, og forestillingen 'Gasolin'' blev så stor en succes, at den spillede for fulde huse i to sæsoner.

Konceptet var ganske simpelt at spille en række af Gasolins sange med en simpel, men velvirkende scenografi, og dette koncept faldt i publikums smag, samt fornyede teaterverden, som flere gange siden har taget idéen med at fusionere to kunstarter op.

12 år senere blev succesen taget op igen. Forestillingen fik ikke blot større rammer ved at blive sat op på Østre Gasværk, men fik også en helt ny, imponerende scenografi, nye kostumer og nye arrangementer af de gamle Gasolin sange. Forestillingen anno 2006 blev således ikke bare en gentagelse af den gamle forestilling, men en utrolig flot og velvirkende ny forestilling bygget på den gamle idé.

Og forestillingen fik også et tredie kapitel, idet 'Gasolin'' tog på turné rundt i landet. Der er lavet en særlig turné-venlig udgave af forestillingen. Musik og kostumer er de samme som på Østre Gasværk, men scenografien er selvsagt lidt begrænset og der er lagt mere vægt på at få de nye versioner at Gasolins sange til at fremstå klart, tydeligt og koncert-agtigt.

'Den særlige koncertversion af 'Gasolin' har spillet ved flere lejligheder siden 2008, og nu skulle der være lagt op til et endnu glædeligt gensyn med den populære teaterkoncert, når 'Gasolin' rammer Amager Bio 5. februar.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort