Føj til favoritter Del Send
Musik | 01/02/12

Fra galop til pop

  • Arkivfoto Foto: MAGNUS MØLLERArkivfoto Foto: MAGNUS MØLLER
Tivoli reducerer Promenadeorkestret til én aften om ugen. Musikerne mener, de få timer er »til grin« og forudser boykot.

Tivolis to orkestrer på hver 16 musikere skal kun optræde én gang om ugen i næste sæson. Baggrunden er et nyt koncept for havens underholdning. Et koncept, hvor forskellige slags musik får hver deres dag om ugen.

Haven forhandler stadig de nye vilkår med Tivolis Big Band, herunder honoraret for de fem timers arbejde. Samtalerne med promenadeorkestret virker til gengæld endegyldigt forbi. De aktive musikere fik i forgårs besked om, at de ikke kan forvente genansættelse i næste sæson.

Læs også: Februar bliver mere cool end kold

Udviklingen væk fra traditionelle toner møder hård kritik fra flere sider. Henning Rovsing Olsen har forfattet talløse læserbreve over emnet: »Det er min fornemmelse, at Tivolis ledelse i virkeligheden ikke bryder sig om Tivoli,«.

Rune Erbst Ledet er Tivolis programchef og kan ikke se problemet. »Vi har ikke fyret nogen. Vi har ladet være med at genansætte dem.«, »Jeg kan godt forstå, at det gør ondt på musikerne. De har jo siddet som en installation i deres pavilloner og spillet i hele måneder ad gangen. Men vi ved fra undersøgelser, at kun meget få procent lægger mærke til dem længere.«

Tivoli vil også gerne hæve Promenadeorkestrets niveau rent kunstnerisk, siger programchefen. Samtlige stillinger i orkestret bliver derfor slået op. Fristen for ansøgning er 20. februar – hvorefter der afholdes konkurrence om pladserne. 

Læs også: Ghosttour

Helianne Blais er til daglig violinlærer og om sommeren et kendt ansigt i Tivolis Promenadeorkester.

I kan vel bare dukke op til prøvespillet? »Til en konkurrence om fem timers arbejde hver uge? Det er da fuldstændig til grin,« siger Helianne Blais.

Musikerne møder i øvrigt stor opbakning fra kollegerne i de københavnske symfoniorkestre, fortæller hun. Og hun tvivler på, at én eneste musiker vil dukke op til prøvespillet. »Hvis man vil bevare sit gode ry, dukker man ikke op,« siger Helianne Blais.

Men I forstår vel Tivolis behov for at følge med tiden? »Jeg er oprindelig canadier. Mange forlystelsesparker derovre går konkurs for tiden. Simpelthen fordi de alle sammen ligner hinanden – og fordi alle over 13 år keder sig i dem,« siger hun. 

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer