Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 23/09/09

Forskernat på Rådhuspladsen

  • Verturi1 Foto: pr fotoVerturi1 Foto: pr foto
Den elektroniske musik sættes i fokus på Forskernatten på Rådhuspladsen 25. september. Der er blandt andet gratis koncert med Press Play On Tape.

Fra 23. til 25. september kan man lære stort set alt om naturvidenskab på Rådhuspladsen. Den Naturvidenskabelige Landsby rykker nemlig ind på pladsen med en række boder og stande, hvor alle nysgeririge kan lære om diverse naturvidenskabelige fænomener.

Fredag aften holder landsbyen ekstraordinært åbent i anledningen af Forskernatten, som afholdes i 150 byer rundt omkring i Europa. Her sættes der blandt andet fokus på den elektroniske musik, og man kan blandt andet se det helt nye instrument Verturien, som er opfundet af en dansk studerende.

Verturien gør det muligt for folk at følge med i den elektroniske musikers arbejde på scenen. Normalt er der ikke meget at se på når elektroniske musikere står på scenen, men det gør Venturien noget ved. Ved hjælp af den kan musikeren nemlig tegne tonerne i musikken frem på en stor skærm på scenen ved at flytte rundt på nogle farvede klodser, så publikum kan følge med i hans arbejde.

Elektronik er også i centrum når Press Play On Tape spiller gratis koncert på Forskernatten. Det danske band, der kalder sig selv 'The Commodore 64 Revival Band' blander flittigt "rigtige" instrumenter med retro elektroniske lyde.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort