Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 23/11/12

Folkeklubben & Montag Mania – sonordicA Tour

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 23. nov 2012
Senest redigeret af Global Copenhagen 23. nov 2012

Det er gået stærkt for Folkeklubben, siden de gav koncert for Kim Larsen og 7 andre på et værtshus i Odense. Debutalbummet ”Popsang” udkom tidligere i år, og senest spillede de en udsolgt koncert på Ideal Bar, Vega. Fra 5. til 8. december kan det fremadstormende pop-folk band opleves, når de sammen med svenske Montag Mania, tager på en dansk mini-turné fire steder i landet. Turnéen, rammer Global onsdag d. 5. december, er en del af det nordiske grassroot-projekt sonordicA.

Med 1. singlen ”For Pengene” og opsangen ”Fedterøv” har Folkeklubben markeret sig på den danske musikscene som et af de mest kompromisløse folk-pop bands med poetiske tekster, fængende melodier og kærlige håndmadder til alle lige fra borgerdyret og den naive og fedtede venstrefløj til de selvfede akademikere på midten. Trioen er opkaldt efter den første danske folkplade, ”En Aften i Folkeklubben” med Cæsar, Per Dich og Poul Dissing, og har, siden de tre medlemmer fandt sammen i 2011, spillet et hav af koncerter: Fra debutkoncerten i Folkets Park i Nørrebro, til Mændenes Hjem på Istedgade over diverse værtshuse (bl.a. den famøse koncert for Kim Larsen og venner i Odense) til mere etablerede steder som Loppen og Vega.

Svenske Montag Mania er ambient dance møder avantgarde pop under en tropisk nat et sted i Afrika. Bandet debuterede i 2006 med albummet ”Piraya”, der dels var optaget i Lima, Peru og dels i Stockholm. Albummet blev rost i høje toner i svenske medier og banede vejen for warm-up koncerter for så prominente navne som Daniel Lanois og Amparanoia, såvel som en række koncerter i eget navn overalt i hjemlandet. Bandets andet album ”Tropical Birds” forventes ude i januar 2013.

Entré: 40 kr. (20 kr. for studerende)

Om sonordicA
SonordicA startede sidste år som et grassroot initiativ mellem nordiske spillesteder med det formål at hjælpe nye nordiske bands og musikere indenfor folk’en og verdensmusikken med at nå ud til et større publikum og udvikle sig der, hvor de gør det bedst – på scenen. I bedste DIY-stil er bands’ne selv med til at løse praktiske udfordringer og støtte hinandens karriere igennem egne netværk i deres respektive lande. Sidste år turnerede danske Kabaret Sybarit og svenske Magnificent Seven i Danmark, og i år fortsatte touren til Sverige med koncerter i bl.a. Malmö (Moriska Paviljongen) og Stockholm (Södra Teatern).

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register