Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/11/12

Ernie Wilkins Almost Big Band feat. Veronica Mortensen & Bobo Moreno

Tidspunkt

Fredag 21. dec. 2012, kl 17:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 12. nov 2012

Ernie Wilkins Almost Big Band spiller to julekoncerter den 21. december blandt andet med Ellington/Strayhorns version af Tchikovskys Nøddeknækkersuite og et strejf af New York - featuring solisterne Bobo Moreno, Veronica Mortensen og Morten Grønvad.

To gange X-mas special med Ernie Wilkins Almost Big Band og gæstesolister den 21. december.

Bobo Moreno er en virtuos sanger, som swinger elegant og udtrykker sig med en selvfølgelighed, som er få andre beskåret. Sammen med stortalentet Veronica Mortensen og landets førende vibrafonist Morten Grønvad skal vi høre de tre håndplukkede solister i arrangementer af Ernie Wilkins.

Wilkins er en af de virkelig store jazzarrangører, som markerede sig i tiden efter 2. verdenskrig. Han har skrevet arrangementer for blandt andre Count Basie, Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Oscar Peterson, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Carmen McRae, Ray Charles og Joe Williams.

Første afdeling af koncerten består i anledningen af julen af hele Ellington og Strayhorns udgave af Tchaikovskys Nøddeknækkersuite. Hvis man vil spille suiterne, må man tage til Washington, gå ind på the Smithsonian Institution og fotografere de originale partiturer!

Det har EWABB's førstebasunist Peter Jensen gjort med det resultat til følge, at man nu kan nyde noget af det mest utrolige musik, der nogensinde er skabt for en lidt større besætning. Disse suiter er en oplevelse for publikum, såvel som for musikerne som spiller værkerne!

Ellington og Strayhorns Suiter er enestående i jazzhistorien: De er de første meget lange værker i jazzuniverset, og de var en integreret del af de herrers output siden 1943! De er på en gang ekstremt komplekse, samtidigt med at de virkelig positivt går lige i folk! En sjælden kombination!

Bio

Veronica Mortensen er en sangerinde som med stor frihed og styrke synger ballader og blues og standards, som hun leverer med en enorm overbevisning.

Bobo Moreno er en virtuos sanger på en måde som bærer præg af, at han mestrer mange forskellige stilarter - man kommer til at tænke på Joe Williams - ikke fordi de lyder ens, men fordi de begge synger med et meget store vokale overskud. Moreno er en kær gæst med EWABB, som har spillet mange koncerter med ham både her og i udlandet. I mange år var Sverige langt foran med sang i jazzsammenhæng. Med Veronica og Bobo er Danmark pludselig meget alvorligt tilstede på vokaljazz-landkortet på samme måde.

Morten Grønvad er en vibrafonist med en stor melodisk og rytmisk fantasi, et positivt tilskud solistisk til et hvilket som helst band. Han fortjener at blive hørt i mange forskellige sammenhænge og ikke mindst større ensembler. Han har ledet sit eget band The End i årevis, men for folk, som ikke lytter til fusion, er det fedt at kunne høre ham i Big Band-sammenhæng.

EWABB var den herboende amerikanske saxofonist Ernie Wilkins' (1919-1999) første eget orkester, som var "en livslang drøm der gik i opfyldelse." Det startede i 1980, stoppede i 1991 og begyndte igen for alvor i december 1999. Det består af en række store individualister/solister, der for de flestes vedkommende leder egne grupper, men alle efterlader kapelmesterkasketterne i garderoben, inden de går ind og spiller sammen i Ernie Wilkins Almost Big Band!

LINE-UP:
Solister: Veronica Mortensen (vokal), Bobo Moreno (vokal), Morten Grønvad (vibrafon)
Band: Benny Rosenfeld (t), Bjørn Ringkjøbing (t), Mårten Lundgren (t), Gerard Presencer (t), Thomas Kjærgaard (t), Peter Jensen (bs), Lea Nielsen (bs), Vincent Nilsson (bs),
Jan zum Vohrde (s), Pernille Bevort (s), Jan Harbeck (s), Peter Fuglsang (cl, s), Per Goldschmidt (s), Marie Louise Schmidt (p), Jesper Lundgaard (b)
Orkesterleder: Per Goldschmidt

Billetprisen er 200 dkk + gebyr, og kan erhverves via Billetlugen: https://www.billetlugen.dk/musik/27114/ernie-wilkins-almost-big-band-x-m...

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Tilmeld dig AOKs musik og natteliv-nyhedsbrev. Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge. Bare skriv din email her.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester