Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 24/01/13

Ekstraordinær jazzkoncert med Gárbor Bolla

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Prismen 24. jan 2013
Senest redigeret af Prismen 24. jan 2013

Ungarsk jazzsaxofonist Gábor Bolla, formår at koble Bartók, Monk og Reinhardt i ét fornyende udtryk, sammen med dansk jazztrio.

Det er nok de færreste danskere, der har stiftet bekendtskab med Gábor Bolla – som er et fænomen på sit instrument. Jazzsaxofonisten Gábor Bolla er ikke bare ungarer, han er også sigøjner, og – dermed, fristes man til at sige – en selvlært, temperamentsfuld og ekspressiv musiker.
Gábor Bolla kvalificerede sig til semifinalen ved World Saxophone Competision ved Montreux Jazzfestival. Her sagde man om ham: ”He brought the house down when he played”.
Bolla har hentet inspiration hos navne som Béla Bartók, Thelonious Monk, Stevie Wonder og Django Reinhardt. Men han formår også at bane sin egen vej ind til jazzmusikkens kerne.
Sammen med den klassisk uddannede pianist Robert Lakatos, og tre andre musikere, har Bolla med en uskolet tilgang til både sit instrument og valg af genre, skabt et fornyende, østeuropæisk album med improvisationen i højsædet -”Find Your Way”, som udkom i Danmark d. 10. dec. 2012. Gaffa har givet albummet 4 stjerner.
I Prismen spiller han med et hold af dygtige danske jazzmusikere - pianisten Carl Winther, bassisten Daniel Franck og trommeslageren Niclas Champagnol.

Entré: 60 kr. Kun i døren.

Arrangør Gárbor Bolla og band.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register