Føj til favoritter Del Send
Musik | 15/08/16

Efter 16 år: MC's Fight Night lukker og slukker

  • Rapperne dyster i en boksering og præcis som til et boksestævne afsløres vinderen ved, at værten løfter dennes arm i vejret. Her ses finalen fra 2006, hvor rapperen Fantomet (th) køb med sejren over Kejser A (tv).  Foto: Kristian Brasen

    Rapperne dyster i en boksering og præcis som til et boksestævne afsløres vinderen ved, at værten løfter dennes arm i vejret. Her ses finalen fra 2006, hvor rapperen Fantomet (th) køb med sejren over Kejser A (tv).

    Foto: Kristian Brasen
Manglende samarbejdspartnere tvinger Danmarks største rap-arrangement i knæ, og arrangørerne har kastet håndklædet i ringen

”Hell motherfuckin’ yeah!”. Sådan råber både rappere og tilskuere som regel i kor til MC’s Fight Night. Konkurrencen, hvor Danmarks bedste freestyle-rapper kåres. Nu er det slut. Efter 16 år bliver der lukket og slukket for arrangementet, da det er for svært at få til at løbe rundt. Det fortæller folkene bag, Michael Kløvedal og Thomas Enghave, i en pressemeddelelse.

Læs også: Kom til gratis festival med mad og musik i Sydhavnen

»Vi har de sidste par år haft svært ved at finde en økonomisk samarbejdspartner. Som har ville denne målgruppe på den lange bane. En hel essentiel ting ved MC´s Fight Night er det høje niveau, den detaljerede show-produktion, der giver folket den flotte finale, alle glæder sig til år efter år, og det vil vi ikke gå på kompromis med,« fortæller Thomas Enghave.

Han uddyber, at hvis arrangementet fortsat skulle kunne løbe rundt uden en økonomisk sponsor, ville det kræve et ordentlig hak op i billetpriserne. Noget, de to arrangører ikke er interesserede i.

MC’s Fight Night så første gang dagens lys i år 2000, hvor finalen blev holdt i Amager Bio. Konceptet har været simpelt: to deltagere dyster mod hinanden i en boksering i freestyle-rap på dansk, og der er flere runder. Det har været åbent for alle at deltage uanset alder, og alle har kunne kvalificere sig til finalen gennem deres audition. Sidste år blev denne afholdt i en udsolgt Koncertsal i København.

Læs også: Jazzhouse skal ikke længere være et jazzhus

Men nu er det altså slut. Michael Kløvedal fortæller, at beslutningen langt fra har været nem at tage. Han lukker dog ikke døren helt for rap-arrangementet:

»Jeg vil ikke afvise at MC´s Fight Night ikke kan genopstå en dag, hvis vi finder den rigtige samarbejdspartner. Enten en stærk kommerciel partner, som virkelig vil os og vores fantastiske publikum eller måske med kulturpolitisk opbakning,« siger han i pressemeddelelsen.

Finalen i år skulle have været afholdt den 15. oktober i DR Koncerthuset. Mange har allerede købt billetter, og de to arrangører oplyser, at de alle vil få dem refunderet.