Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 11/08/10

De 5 til Strømfestivalen

  • Foto: Sune Pedersen Foto: Sune Pedersen

Sidste år tiltrak festivalen 20.000 til koncerter over hele byen, blandt andet i metroen.

Hvornår: Hovedfestivalen foregår fra 16. til  22. August.

DR-Byen

Emil Holms Kanal 20
2300 København S

Varm op i DR-byen

Foto: Brian Bergmann
Strøm-festivalens program er fyldt med mindre, skæve navne, som man skal være elektronisk feinschmecker for at kende, men som en kickstart på festivalen kan der varmes op med et stort navn, nemlig LCD Soundsystem, der høstede femstjernet ros for sin koncert på Roskilde Festivalen af musikanmelder Jeppe Krogsgaard Christensen, som både brugte ordene »forrygende« og »begavet«. LCD Soundsystem suppleres bl.a. af Wolfgang Flür, der er tidligere medlem af tyske Kraftwerk.

Hvad: Koncert med LCD Soundsystem
Hvor: DR Koncerthusets store foyerscene, Emil Holms Kanal 20, Kbh. C
Hvornår: Lør. 14. aug. kl. 21 til 03
Hvordan: 260 kr.
 

Kør med metro

Foto: Ikke oplyst
Der var premiere på de elektroniske metrokoncerter til Strøm sidste år, og det var så stor en succes, at de nu kører igen. Fire elektroniske musikere (dette år er det Rumpistol, Eloq, JSL og Maffi) har komponeret musik til hver deres metrostrækning og spiller kompositionerne live, mens toget kører. I princippet kan man stige på på ethvert tidspunkt og enhver station undervejs, men sidste år var metrotoget proppet til kanten (»japanske tilstande«, udtaler arrangøren), så det kan anbefales at være med fra start - og ikke have noget imod at stå tæt.

Hvad: Trans Metro Express
Hvor: Første afgang fra Vestamager Station
Hvornår: Man 16. aug., afgang kl. 19
Hvordan: En metrobillet giver adgang

Trinitatis Kirke

Landemærket 2
1119 København K

Tag i kirke

Trinitatis Kirke Foto: Sigrid Nygaard

Den ugentlige natkirke i Trinitatis (med det helt fantastiske slogan »Mere end du tror«) har været en del af Strøm Festivalen fra start og er naturligvis tilbage i en elektronisk version også i år. Her kan man få sig en højloftet og afdæmpet oplevelse med knitreknase-electronica fra upcoming danske navne som Buzzy Norse, Sort Stof, Graf, Profound Venue og Jonas R. Kirkegaard. Det bliver dejligt nørdet og intenst på den fine måde. Og der er også en præst til stede: Mia Rahr Jacobsen.

Hvad: Elektronisk Natkirke
Hvor: Trinitatis Natkirke ved Rundetårn, Landemærket 2, Kbh. K
Hvornår: Tirs. 17. aug. kl. 19 til 23
Hvordan: Ganske gratis

 

Tag til gadefest

Foto: Ikke oplyst
Onsdag spærrer Cinemateket gaden af og holder gadefest med fokus på elektronisk verdensmusik. Læs mere lige her.

Københavns Hovedbibliotek

Krystalgade 15
1172 København K

Få det forklaret

Hovedbiblioteket Krystalgade 15 i København. Foto: Brian Bergmann
Hvis man synes, det der knitreknase- og bumbum-musik er noget mærkeligt noget, kan man få tingene forklaret på Hovedbiblioteket af kloge mennesker, nemlig ph.d Torben Sangild og musikjournalist Ralf Christensen (Information og P2). De to herrer snakker hovedsageligt om ambient og electronica, og har også sammensat en lydinstallation, som kan høres hele dagen på biblioteket.

Skal det hellere være bumbum, starter festivalens natprogram for alvor samme aften, bl.a. på Dunkel, Rust og Culture Box.

Vild torsdag
Og udvalget torsdag aften er så godt, at det faktisk vil blive svært at vælge: Rust byder på tyske Solomun (effektiv techhouse med medrivende buildups), suppleret af Tomas Barfod, 2400 Operator (som kunne opleves til RAW) og landets pt. pæneste dj-duo Sousa/Schmidt (som vakte begejstring på TrailerPark Festivalen). Dunkel tilbyder drum'n'bass og dubstep med britiske Instra:mental suppleret af Opiate og Beastie Respond, og på Culture Box kan man opleve den tyske legende Thomas Fehlmann (fra The Orb) plus Substance vs. Sleeparchive.

Og som om det ikke var nok er der også Bas Under Buen med Ohoi! - under Bispeengbuen på Frederiksberg. Hele dagen fra 15 til 23. Og dét er ovenikøbet gratis. Vild torsdag. Tjek udvalget på http://stromcph.dk/ og vælg.

Hvad: Strøm på Hovedbiblioteket
Hvor: Hovedbiblioteket, Krystalgade 15, Kbh. K
Hvornår: Tor. 19, aug. kl. 17-20 (lydinstallationen kører dog i hele åbningstiden)
Hvordan: Gratis

Tag i parken

enghaveparken Foto: Benita Marcussen

Og så er vi nået frem til hjertet i Strømfestivalen, nemlig de to dage med masser af musik i Enghaveparken. Og der er noget for ethvert temperament og enhver medbragt oppakning, både barnevogne og ølflasker. Oplev blandt andet technolegebarnet Bjørn Svin fortolke danske børnesange fredag kl. 10.30 og 12 (Strøm for børn), eller gå bananas til tech-house fra Cobblestone Jazz om aftenen. Det samlede program er omfangsrigt, så kig på stromcph.dk.

Aftenprogram fredag

Når musikken slukker i Enghaveparken fortsætter Strømfesterne indendørs over hele byen både fredag og lørdag. Jeg opfordrer igen til, at man tjekker Strøms hjemmeside for at finde frem til sin favorit. Fredag aften byder blandt meget andet på The C90's og Djuna Barnes på Rust og på Lee Jones, Wet Yourself Allstars, Martinez og MHM One på Culture Box.

Aftenprogram lørdag

Lørdagen bliver endnu vildere, og igen kan det blive svært at vælge. Den store lukkefest byder på dubstep med bl.a. N-Type og Wobble Squad i Tap E på Carlsberg, på Vega kan man opleve bl.a. Jimmy Edgar, Mike Sheridan og Djuma Soundsystem, Gold Panda spiller op på Dunkel, og på Culture Box er der house med bl.a. Teva og Tim Andresen på mainfloor, mens festlige Ballroom Jockeys regerer i kælderen.

Hvad: Strøm i Enghaveparken
Hvor: Enghaveparken, Kbh. V
Hvornår: Fre. 20. og lør. 21. aug. kl. 16-24
Hvordan: Gratis

 

Skriv en kommentar