Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 03/03/08

De 5 rockbarer

  • Kiss Foto: Torben ChristensenKiss Foto: Torben Christensen

Gauss & Co.

Jagtvej 43
2200 København N

Punk, patina og piercinger

På hjørnet af Bjelkes Allé og Jagtvej kun et enkelt stenkast fra Ground 69 – den øde tomt, hvor det hedengangne Ungdomshuset slog sine punkrødder i vækstlaget – ligger baren Gauss og Co. Er du til smadret tråd à la AC/DC eller københavnsk 2-akkorders punkrock som Guddommelig Galskab, er Gauss vandingsstedet for dig.

Gauss har i høj grad udfyldt en smule af tomrummet efter Ungdomshuset, hvilket afspejles i gæsternes diversitet, som tæller rockabilly-pigen med smukke tatoveringer, punkeren med piercinger og langhårede heavyrockere. Og alle de andre, som også kommer på Gauss. Tidligere tog Gauss imod koncertgæster, når de havde danset i Ungdomshuset Sal, som lige skulle have 'en enkelt' inden sengetid.

Udefra ser baren ikke stor eller prangende ud, men som forbipasserende er man sjældent i tvivl om, at indenfor er der fest. Især ud på de små timer fredag og lørdag nat rocker Gauss igennem, så det giver genlyd på gaden gennem dørens sving, når gæster beslutter at vende militærstøvlerne hjemad.

Ved baren regerer de slagfærdige ejere Tina og Jan, og hos dem kan du bede om Gauss' specialitet: det ultrastærke og uforglemmelige Mexicana-shot - Gauss' version af Bloody Mary - som du sent vil glemme, når den blodrøde væske brænder igennem dit svælg og eftersmagen af stærk hvidløg fylder din mund og hviler som en snerren på din tunge resten af natten. Måske kan en pose svinebolcher (værtshusslang for flæskesvær,red.) tage det værste bid. Læs mere om Gauss & Co. på AOK

Pink

Gothersgade 10 B
1123 København K

Pink for pigerne

Pink Rockbar Foto: Pink PR-foto
Gothersgade har set sin del af den mere berusede københavnske ungdom med diskoteker som eksempelvis Crazy Daisy. Men nu er tiden kommet til en pink pige-revolution af den mere rock’n’rollede art.
Et heftigt pink dødningehoved med vinger skuler ned mod de forbipasserende biler over de kendte buer langs Boltens Gård, som også er blevet forvandlet til et lyserødt blikfang for baren med det ordrette navn: Pink.

Veninderne Randi Klingenberg og Sarah Sommer på hhv. 29 og 25 år, begge med erfaring indenfor bartendingen, åbnede baren i oktober 2007, men de kalder den ikke for en rockbar, men derimod en rock’n’roll-bar & lounge, da det klinger mere feminint.
"Det var ikke et spørgsmål om at være en konkurrent til The Rock, men derimod en bar med et feminint touch, hvor man kan høre rock af den gamle skole. De hits, som alle kender, men andre barer kun spiller ét eller to numre af," fortæller Randi Klingenberg.
Og piger med en spirende rock grrrl i maven er meget velkomne. Bare du kan lide tråd som Guns’n’Roses, Lenny Kravitz, AC/DC, DAD, Bon Jovi og Foo Fighters.

I gadeplan hilser en barbie-pink retro motorcykel gæsterne velkommen, og når de tre trin er taget op til baren, som har åbent alle ugens dage, kan du købe fire gulddamer (guldøl, red.) for en hund, mens rockmusik flyder lifligt i dine øregange.
"Vi henvender os både til det voksne publikum, som gerne vil drikke øl, fyre en trommesolo af eller spille luftguitar – uden at folk kigger mærkeligt. Det må gerne være en nostalgisk følelse at høre musikken, som måske minder en om engang, hvor man virkelig gav den skrald," siger Randi Klingenberg. Læs mere om Pink på AOK

Isola

Linnesgade 16a
1361 København K

Mere humle end fancy drinks

Forvent flere gedigne, skvulpende fadøl end fimsede drinks hos rockbaren Isola, som ligger på det gamle Stereo Bars adresse, og er truget for den kræsne og kvalitetsbevidste rockforbruger.

Isola - som også er navnet på svenske Kents album fra 1997 - dirigeres af ejeren Peter 'Dellefar', som er den nuværende ejer af det notoriske western-værtshus Mc Kluuds på Vesterbro, og blandt andet står bag Riesen Bar. Han åbnede Isola som et alternativ til den store clubbingscene, fordi han mente, at byen manglede et større sted med rock i højtalerne.
"Fælles for al rocken, vi spiller på Isola, er kvaliteten. Vi gider ikke bruge tid på musik, som der kun er tænkt to minutter over," siger Peter.

Isola tager imod dig efter den hårdtsparkende rockkoncert, hvis du gerne vil fortsætte i samme rille med solide klassikere som Nick Cave, David Bowie og Lou Reed - eller hvis du er nysgerrig efter at opdage nye navne som Veto og The Killers.

Blandt andet har Isola afholdt opvarmningsfester for koncerter som Kent, Smashing Pumpkins og premieren på Control - filmen om post-punkbandet Joy Division.
Derudover har dj Kane, som nogle vil genkende fra Stengade 30s Indie Nights, samlet en flok gæste-dj's til at vende plader hver torsdag under navnet Lydhør.
"Det er Isolas musikalske legeaften, hvor vores forskellige dj's rigtig kan fyre den af. Voice-hits vil man garanteret intet høre til!", siger 'Dellefar'. Læs mere om Isola på AOK

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester