Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 21/10/08

De 5 musikquizzer

  • Foto: Walter Månsson Foto: Walter Månsson

Drop Inn

Kompagnistræde 34
1208 København K

Øl, quizze og hornmusik

Foto: Mogens Flindt
Øl, Quizze og Hornmusik er den populære musikquiz på Drop Inn. Quizzen bliver kompetent og underholdende styret af musikerne Thomas Ravn og Torsten Lefmann. En del af spørgsmålene bliver ledsaget af livemusik, blandt andet det faste indslag, hvor man skal gætte en melodi på en festsang skrevet til Grethes 40-års fødselsdag. Teksten er den samme hver gang, men både melodien og hvilken Grethe, der bliver sunget fødselsdagssang for, skiftes ud ved hver quiz. Klientellet består af en god blanding af folk fra pladebranchen, mediefolk og musikere – Tim Christensen og Sasha Dupont er ofte blandt topscorerne – samt ganske almindelige musikentusiaster. Der quizzes i fem runder med ni spørgsmål i hver, og man skal have godt styr på rock- og popmusikken fra de sidste 50 år for at kunne blande sig i toppen. Men man kan sagtens få en fornøjelig aften uden at have mange rigtige svar, ikke mindst fordi der deles »tænkevand« (læs Fisherman-shots) ud til alle bundskraberne i hver runde. Bonusinfo: Omtalte Grethe er i øvrigt også den fiktive ophavsmand til quizzens facebookgruppe, Gretheful Dead.

Hvornår: Sidste mandag i hver måned kl. 19.30
Hvor meget: 50 kr. pr. person
Hvordan: Op til 5 deltagere pr. hold. Genrer: Rock, pop, R&B, hiphop, country & electronica fra de seneste fem årtier
Præmier: CD’er, DVD’er, LP’er, koncertbilletter fra Amager Bio og The Rock, merchandise og Havana Club

Huset-KBH

Rådhusstræde 13
1466 København K

Michale Denners musikquiz

Foto: Rasmus Meldgaard Harboe

Nogle vil måske kende Michael Denner fra hans dage som guitarist i heavybands som Mercyful Fate og King Diamond. Denners quiz på Jazzhouse kører på tredje år og er Danmarks største og sværeste musikquiz. Quizzen tiltrækker folk med imponerende paratviden indenfor musik - godt 100 af slagsen hver gang - så man skal være skarp, hvis man skal nå frem til præmierækken. Der dystes i tre runder, og der skal blandt andet svares på spørgsmål om tre musikpersonligheder, som har fødselsdag samme dag, som quizzen afholdes. Der skal også gættes titler på singler ud fra deres b-sider, og der kan være spørgsmål, hvor pladetitler eller musikernavne skal gættes ud fra initialer. Hvis man vil afprøve (eller flashe) sin musikviden i et skarptslebent forum af sande eksperter, så er Denners quiz i Jazzhouse stedet at gøre det.

Hvornår: En gang om måneden kl. 19
Hvor meget: 50 kr. pr. person
Hvordan: Op til 5 deltagere pr. hold. Genrer: Diverse genrer & årstal
Præmier: CD’er, DVD’er, LP’er, Koncertbilletter, Vin, Spiritus o.l.

99 Music

Vardegade 2
2100 København Ø

Doc's musik-quiz

Torben Riis Pedersen, som er cand. mag. i musik og historie samt indehaver af musikforretningen 99 Music, står bag denne quiz, som før har holdt til i Krudttønden. Torben Riis Pedersen synes det er ærgerligt, at det primært er rockfolket, som quizzer, og han vil gerne lokke jazzentusiaster ud af hulerne også. Derfor har han sammensat en række quizzer, som både dækker rock, jazz, pop, verdensmusik og blues, men går uden om den musik, der ligger øverst på hitlisterne. Den genremæssigt brede quizrække dækker musik fra 50’erne og frem, og så er det vigtigt, at ingen af deltagerne føler sig dumme. Der opereres ud fra mottoet »Det er sjovt at vinde, men sjovere at være med«, og der bliver lagt vægt på det sociale aspekt: muligheden for at få snakket sammen og networke med andre musikinteresserede.

Hvornår: Om tirsdagen, én gang om måneden kl. 19
Hvor meget: 50 kr. pr. person
Hvordan: De fremmødte deles i hold af 3 personer. Genrer: Blues, jazz, rock, folk, world, soul & pop

Valhalla Rockbar

Blågårdsgade 21
2200 København N

Rockquiz på Valhalla

Foto: Ikke oplyst
Rockbaren Valhalla i Blågårdsgade danner rammen om byens nyeste musikquiz, som, helt i tråd med Valhallas vikingeagtige indretning, er en ren rockquiz. Manden bag er Michael Denner, som også står bag quizzen på Jazzhouse, og indtil videre har rockquizzen kun været afholdt én gang. Debuten var dog en stor succes, og quizzen kommer til at køre fast en gang om måneden fremover. Quizzen er genremæssigt smallere end Denners quiz på Jazzhouse, men også en del nemmere og dermed beregnet til ikke kun at appellere til eksperterne men til alle med en interesse i guitarrock. Og så er quizzen på Valhalla byens eneste, hvor man kan få et vaskeægte horn mjød, mens man grubler over svarene.

Hvornår: En gang om måneden kl. 19
Hvor meget: 30 kr. pr. person
Hvordan: Op til 5 deltagere pr. hold. Genre: Rock

 

Skriv en kommentar