Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 05/12/12

Dawda Jobarteh (GMB) + DJ Blue Flamingo (NL)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 5. dec 2012
Senest redigeret af Global Copenhagen 22. jan 2013

Gambiansk-fødte Dawda Jobarteh er ikke noget ukendt navn i dansk verdensmusik-kredse; han har spillet med Moussa Diallo, i Pierre Dørge’s New Jungle Orchestra og med en lang række internationale navne. Han står nu i spidsen med egne kompositioner og debutalbummet Northern Light Gambian Night, fik meget store roser i det anerkendte magasin Songlines, der kårede det som et de 10 bedste udgivelser i 2011. Albummet blev ligeledes nomineret til en Danish Music Award - World, ligesom Dawda Jobarteh selv blev nomineret i kategorien "Årets World Livenavn".

Dawda er født i griot-familien Jobarteh (1976), som i generationer har været musikere og historie-bærere. Dawda’s bedstefar Alhaji Bai Konte (1920-1983) tilskrives ofte den samme rolle for kora’en, som Ravi Shankar for sitar’en.

Dawda tog dog først for alvor den 21-strengede kora op, da han flyttede til Danmark, men har hurtigst bevidst sit værd på det traditionsrige og mytologiske instrument. På hans nyudgivne album spiller han da også en duet med den nulevende kora-mester Toumani Diabaté fra Mali – og efternavnet er faktisk det samme som Dawdas, det er blot engelsk og fransk stavemåde.

Sangene er først og fremmest båret af Dawda Jobartehs melodiske koraspil og vokal, og spænder fra milde stemninger til mere hårdtslående rytmer og pedal-effekter på både kora og Preben Carlsens guitar. Har man endnu ikke stiftet bekendtskab med kora-musikken er Dawda Jobarteh garanti for både tradition og fornyelse.

DJ Blue Flamingo - Swing, story telling og blød hat.

Var du på Roskilde Festival 2012 og var en af dem, der lå og dasede i solen foran Pavilion, til lyden af DJ Blue Flamingos afroswing, souljazz, swingjazz, countryjazz og all that (other) jazz, har du muligheden for at genopleve de glade dage – denne gang på Global.

Han er fra Holland og hans navn er Ziya Ertekin, men er kendt som DJ Blue Flamingo. Han vender grammofonplader på en gammeldags knitrende grammofonafspiller og fortæller, med stor entusiasme om musikken og dens historie i et outfit, der umiskendeligt minder om 1950’ernes gangster/jazz New York.

Døre kl. 21:00

Forsalg: 70 kr. (+ gebyr) // Entré i døren: 80 kr. (60 kr. for studerende)

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register